Iltalehti uutisoi, kuinka osa musiikkialan toimijoista pitää Industry Awards -gaalan voittajien valintatapaa epäoikeudenmukaisena, mikä on johtanut Sony Music Entertainment Finlandin vetäytymiseen tapahtumasta. Uutisesta käy ilmi, että gaalaan osallistuu 40 henkilöä Yleisradiolta, joista osan lipun maksaa Yleisradio.

Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet muistuttavat Ylen tehtävästä.

– Yleisradio on julkista palveluntuotantoa, jonka toimintaa säätelee laki. Verovarat tulisi käyttää tämän julkisen palvelun tuottamiseksi ja toteuttamiseksi, Jari Ronkainen kuvailee.

– Ylen lakisääteinen tehtävä on tuoda julkisen palvelun televisio- ja radio-ohjelmisto sekä niihin liittyvä internet-sisältö suomalaisille. En näe tällaisilla tapahtumilla lisäarvoa veronmaksajille, Jussi Wihonen perustelee.

Ylen ei tule osallistua

Industry Awards -gaalassa jokaisen lipun ostaneen on mahdollista osallistua voittajien valintaan. Näin suurilla toimijoilla on mahdollisuus ostaa paljon lippuja ja saada enemmän valtaa äänestyksissä.

– Yleisradion ei tule osallistua maksullisiin gaaloihin oman tuotannon pönkittämiseksi. Menestyksen tulisi perustua tuotannon laatuun ja voittojen tulla omilla ansioilla, Leena Meri sanoo.

Keskityttävä ydintehtäviin

Ylen hallintoneuvoston perussuomalaiset jäsenet peräänkuuluttavat tiukan talouden linjaa Yleisradiossa.

– Taloustilanteessa, jossa kansalaiset joutuvat kiristämään vyötä korkeiden hintojen vuoksi ja peruspalvelut terveydenhuollosta lähtien ovat kriisissä, tulisi myös Yleisradion keskittyä ydintehtäviinsä, Olli Immonen vaatii.

SUOMEN UUTISET