Itä-Suomen poliisilaitos on täsmentänyt kohua herättäneitä keskittämissuunnitelmiaan, joiden mukaan Kiteen poliisiaseman henkilöstöä ollaan siirtämässä Joensuuhun. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ei hyväksy Kiteen poliisiaseman alasajoa.

Uuden linjauksen mukaan Pohjois-Karjalan kenttähenkilöstön virkapaikat tulevat säilymään entisellään Lieksassa ja Nurmeksessa, mutta Kiteen henkilöstö siirtyy Joensuuhun.

– Kiteen poliisiaseman alasajo on ehdottomasti estettävä. Pohjois-Karjala tarvitsee kenttäväkeä jokaiselle asemalle, eikä harvaan asuttuja alueita saa jättää oman onnensa nojaan. Vasteajat ovat jo ennestään kestämättömiä pitkien etäisyyksien vuoksi. Miten sisäministeriö voi hyväksyä nämä suunnitelmat? perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kysyy.

Suomalaisten luottamusta viranomisiin ei saa rapauttaa

Strategiaryhmän esittämä keskittämissuunnitelma sai voimakasta kritiikkiä kenttähenkilöstöltä ja etenkin vasteaikojen epäiltiin heikentyvän. Myös ajoitus herättää ihmetystä, sillä vuoden 2021 talousarvioon ehdotettiin lisämäärärahaa poliisin henkilöresurssien kasvattamiseksi.

– Suomalaisten on voitava luottaa viranomaisten apuun hädän hetkellä. Tätä luottamusta ei missään nimessä saa rapauttaa supistamalla poliisiasemien toimintoja. Sisäministeriön on puututtava asiaan välittömästi, Antikainen vaatii.

Suomen Uutiset