Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja, eurovaaliehdokas Lauri Laitinen pitää keskustan välikysymystä tekopyhänä silmänkääntötemppuna oman EU-politiikkansa peittelemiseksi.

Keskusta syyttää Orpon hallitusta uuden yhteisvelan hyväksymisestä, vaikka perussuomalaiset on yksiselitteisesti torjunut uuden yhteisvelan ottamisen missään olosuhteessa.

– Keskusta kritisoi oikein yhteisvelan ottoa viitaten muun muassa moraalikatoon ja liittovaltiokehityksen edistymiseen, mutta pyrkii niputtamaan nämä kehitykset hallituksen syyksi, vaikka keskusta itse on ollut edistämässä vastustamiaan asioita viime vuosikymmeninä. Sanat ja teot eivät ollenkaan täsmää keskenään, moittii Lauri Laitinen.

Keskusta äänesti elpymispaketin puolesta

750 miljardin euron elpymispaketti hyväksyttiin eduskunnassa äänin 134-57, keskustan eduskuntaryhmästä 27 äänesti puolesta, 2 vastaan ja 1 oli poissa. Elpymispakettia vastaan äänestäneet keskustalaiset kansanedustajat saivat varoituksen eduskuntaryhmältä, jota Antti Kurvinen johti tuolloin. Lisäksi finanssikriisin aikaan keskusta asettui tukemaan Portugalin tukipakettia.

– Kuinka uskottavaa tämä keskustan EU-kritiikki siis on? Vaalien alla julistetaan kerrasta toiseen siitä, kuinka keskusta on yhteisvelkaa ja liittovaltiokehitystä vastaan, mutta jokaikinen kerta kun on aika äänestää näitä asioita vastaan eduskunnassa, on keskusta pettänyt sanansa ja asettunut tukemaan yhteisvelkaa ja liittovaltiokehitystä.

Viime hetken silmänkääntötemppu

Laitisen mukaan kertaluonteisuuteen on turha vedota, koska näitä ”kertaluonteisia” paketteja ollut jo lukuisia viime vuosikymmenten aikana.

– Tämä keskustan viime hetken silmänkääntötemppu vaalien alla todistaakin jälleen kerran sen, että perussuomalaiset on ainoa vaihtoehto EU-liittovaltiokehitystä vastaan, Laitinen sanoo.

SUOMEN UUTISET