Euroopan parlamentin jäsen ja eurovaaliehdokas Pirkko Ruohonen-Lerner (ps./ECR) kommentoi Yle Svenskan haastattelussa muiden puolueiden kauhistelua ECR-ryhmästä, johon perussuomalaiset kuuluu. Esimerkiksi RKP on jo ennen vaaleja sulkenut pois yhteistyön ECR-ryhmän kanssa, vaikka Suomessa puolue on hallituksessa perussuomalaisten kanssa.

Pirkko Ruohonen-Lerner kummastelee näitä kommentteja ja arvioi, että kysymys on vaalipuheista.

– En ole koskaan ennen kuullut, että joku sulkisi yhteistyön pois jo etukäteen. Itse olen valmis tekemään asiapohjaista yhteistyötä kaikkien meppien kanssa, myös demareiden ja RKP:n kanssa. Qatargaten kaltaisissa korruptiotapauksissa olen valmis tekemään yhteistyötä jopa laitavasemmiston kanssa, jos he haluavat kitkeä korruptiota päätöksenteossa.

ECR-ryhmä ei ole laitaoikeistoa

Ruohonen-Lerner on toiminut meppinä ECR-ryhmässä yhteensä viiden vuoden ajan kahden parlamenttikauden aikana. Kysyttäessä, kuuluuko ECR-ryhmä laitaoikeistoon, Ruohonen-Lernerin vastaus on selvä.

– Ei todellakaan. Kyse on siitä, että vasemmistoliberaalit yrittävät luoda vastakkainasettelua ja leimata meidät valheilla. He yrittävät nostaa omaa kannatustaan ​​mustamaalaamalla muita. Se on vaalipropagandaa.

ECR on brittikonservatiivien johdolla 2009 perustettu ryhmä, jonka periaatteet nojaavat samana vuonna annettuun Prahan julistukseen, joka on yhä voimassa. ECR on keskustaoikeistolainen eurooppalaisten konservatiivien ja reformistien ryhmä.

– ECR korostaa kansallista päätöksentekovaltaa ja vastustaa EU:n toimivallan lisäämistä ja sen kehittämistä liittovaltioksi. Tämä on kaikessa sen toiminnassa keskeistä. On kestämätöntä väittää, että tämä tekisi siitä laitaoikeistolaisen ryhmän.

Fideszille ei

Unkarin pääministeri Viktor Orbánin Fidesz-puolue on ilmoittanut halukkuudestaan liittyä ECR-ryhmään. Ruohonen-Lernerin kanta Fideszin ryhmään liittymiseen on selvä.

– Vastustamme Fideszin liittymistä ECR:ään.

Euroopan parlamentin poliittiset ryhmät muodostetaan uudelleen vaalien jälkeen. Niiden kokoonpano riippuu vaalien tuloksesta. Europarlamenttivaalien varsinainen vaalipäivä on tuleva sunnuntai 9. kesäkuuta.

Suomen Uutiset