Perussuomalaisten kansanedustaja, europarlamenttiin valittu Teuvo Hakkarainen ihmettelee hallitusohjelmaan kirjattuja suunnitelmia korottaa elämisen, liikkumisen ja asumisen kustannuksia.

– Bensan ja lämmitysöljyn hinta nousee. Kotitalousvähennystä leikataan. Tämä iskee pahimmin maaseudulla asuvien ihmisten elinkustannuksiin, joten en voi kuin ihmetellä, miksi hallitus tahtoo kurittaa heitä tällä tavalla, Teuvo Hakkarainen sanoo.

Keskituloiset maksavat entistä enemmän

Hallitus aikoo lisätä pysyviä menoja jopa 1,2 miljardilla. Hakkarainen ihmettelee, miten menot rahoitetaan. Hän muistuttaa, että talouskasvu on selvästi hidastunut.

– Suunnitelmat rahoittaa menot talouskasvulla perustuvat selvästi toiveajatteluun. Eiköhän tässä käy taas kerran niin, että maksumiehiksi joutuvat tavalliset keskituloiset ihmiset, joiden elämisen kustannukset ovat jo muutenkin liian korkealla.

– Hallituksen väläyttämät veromuutokset tuskin nekään riittävät, joten kuntavero tulee varmasti nousemaan, Hakkarainen uskoo.

Julkisen sektorin työpaikat eivät auta taloutta

Hän ihmettelee, miksei hallitus tarjoa juuri mitään pk-yrittäjille tai omatoimisesti itsensä työllistäville kansalaisille. Samalla hallitus kuitenkin tavoittelee työllisyysasteen nostamista 75 prosenttiin hallituskauden loppuun mennessä.

– Hallituksessa näköjään ajatellaan, että työpaikkoja luodaan tuosta vaan, miettimättä miten yritysten toimintaedellytyksiä voidaan parantaa. Suomen tilannetta se ei muuta yhtään paremmaksi, jos uudet työpaikat syntyvät julkiselle sektorille, Hakkarainen sanoo.

SUOMEN UUTISET