Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri on huolestunut autoilun kallistumisesta ja sen vaikutuksista ihmisten arkeen.

Hallitusohjelmaa ruotiva Leena Meri toteaa pienempien eläkkeensaajien asemaan tulevan parannuksia, kun ensi vuoden alusta alle tuhannen euron eläketuloa saavien eläkkeitä nostetaan nettona kuukaudessa 50 euroa. Korotus koskee arviolta noin 308 000 eläkkeensaajaa.

Kaikki eivät asu ratikkapysäkin vieressä

Hallitus on luvannut perustaa myös vanhusasiainvaltuutetun, jota myös perussuomalaiset ovat pitkään toivoneet.

– Itse olen huolestunut autoilun kallistumisesta ja sen vaikutuksesta ihmisten liikkumiseen töihin ja harrastuksiin. Samasta asiasta huomauttaa myös Autoliitto tiedotteessaan. Ruuhkamaksut ja polttoaineen veronkorotukset ovat myrkkyä tavallisen ihmisen arkeen.

– Kaikki eivät asu ratikkapysäkin tai juna-aseman vieressä.

Kehitysapu ei auta

Meren mielestä hallitusohjelman kunnianhimoiset kehitysyhteistyön kirjaukset vaikuttavat siltä, että ohjelman tekijät olettavat Suomen pystyvän poistamaan köyhyyden ja eriarvoisuuden koko maailmasta.

– Kehitysyhteistyössä ei edelleenkään juurisyiden poistosta puhuttaessa uskalleta edellyttää tukea saavilta mailta, että ne esittävät uskottavan ohjelman väestöräjähdyksen hillitsemiksi kyseisissä maissa.

– Ohjelmassa on paljon ruodittavaa ja keskustelu jatkuu. Perussuomalaiset tekevät oppositiosta parhaansa, etteivät pahimmat ehdotukset näkisi koskaan päivänvaloa vahvistetun lain muodossa, Meri lupaa.

SUOMEN UUTISET