Monet kunnat ovat antaneet Uudellamaalla selkeän viestin: ei tietulleille. Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meren mielestä tämä on ainoa oikea viesti autoilijoiden kohtuuttomalle rahastamiselle.

– Hyvinkäällä käsittelimme asiaa muutama viikko sitten valtuustossa. Perussuomalaiset esittivät, että Hyvinkää ei halua ottaa minkäänlaisia ruuhkamaksuja käyttöön. Hävisimme äänestyksen niukasti, Leena Meri harmittelee.

– Ymmärrän, että vihervasemmisto kannatti tietulleja ja lisää veroja – mutta että keskusta! Keskusta, joka mukamas haluaa pitää koko Suomen asuttuna, kannatti tietulleja. Keskusta haluaa siis laittaa maaseudulla asuvan autoilijan maksamaan vihervasemmistolaista politiikkaa.

Esimerkiksi Kirkkonummen ja Sipoon valtuustoissa päätettiin vastustaa ruuhkamaksuja.

Keskusta vihreän unelman takuumiehenä

Meri kysyi eduskunnan kyselytunnilla ministeri Matti Vanhaselta, aikooko tämä peruuttaa autoilijoihin kohdistuvan rahankeräyshankkeen valtion kirstunvartijana.

– Vanhanen piti kynsin ja hampain kiinni demareiden vihreästä hallitusohjelmasta. Vanhanen myös väitti, että mitään valmisteluita asiasta ei ole vielä käynnissä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, sillä vasta äskettäin valtio edellytti, että Helsingin seudun alueella kehitetään tietulleja HSL:n kanssa. HSL on kuntayhtymä, johon kuuluu vain 9 kuntaa Uudenmaan 26 kunnasta. HSL:n hallituksessa Helsingillä on yksinään 49 prosentin osuus. Eli todellisuudessa tällä asemallaan Helsinki tulee päättämään tietullit muiden kuntien puolesta.

– Sanoivat ministerit mitä hyvänsä, tietullit ovat suunnitteilla ja kovaa vauhtia tulossa. Autottomasta Suomesta haaveilevien vihreiden unelman takuumiehenä toimii Suomen Keskusta. Sillä todella on väliä, mitä äänestää. Perussuomalaiset pitäisivät tiet auki ja pyörät pyörimässä, Meri muistuttaa.

SUOMEN UUTISET