Perussuomalaisten kansanedustaja Jukka Mäkynen vaatii Rinteen hallitusta poistamaan autoveron kokonaan, mikäli hallituksen kaavailemat tietullit toteutuvat.

– Jostain näkökulmasta katsottuna tietullit voivat olla esimerkiksi pahoin ruuhkautuneessa Helsingissä paikallaan. Mikäli yli 60 vuotta voimassa ollutta väliaikaista autoveroa ei poisteta, on vaikea perustella jo valmiiksi ylirahastetuille autoilijoille ja moottoripyöräilijöille vielä tietulleja päälle, kansanedustaja Jukka Mäkynen sanoo.

Maksut lankeavat myös autottomille

Mäkysen mielestä olennainen kysymys on myös se, että kuinka paljon tietullien rakentaminen ja toteuttaminen maksaa yhteiskunnalle.

– On turhaa puhua tietullimaksuista, jos varsinaisia tietulliasemia ei rakenneta. Tietulleissa täytyy ottaa huomaan myös kuljetusalan yrittäjät. Tässä tilanteessa kuljetusyritykset ovat pakotettuja uudessa epäsuotuisassa markkinatilanteessa nostamaan kuljetustensa hintoja, joten tietullimaksut siirtyvät suoraan myös autottoman kuluttajan kukkarolle.

Autovihamielinen hallitus

On jo tiedossa, että Rinteen hallitus nostaa polttoaineen hintaa.

– Pahoin pelkään, että Rinteen autovihamielinen hallitus tulee myös pienentämään autoilijoiden kilometrikorvauksia. On selvää, että Rinteen hallitus tulee antamaan pahempaa runtua ahkerille työssäkäyville autoilijoille kuin Tuntemattoman Sotilaan Lammio alikersantti Rokalle konsanaan.

Edustaja Mäkynen seuraa pelonsekaisin tuntein Rinteen tulevan hallituksen toimintaa.

– Toivon, että maalaisjärjen käyttö palaisi suomalaiseen valtakunnan politiikkaan. Suomi on jo pahasti menossa Kreikan tielle.

SUOMEN UUTISET