Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho käsittelee Facebook-päivityksessään muukalaisvastaisuutta, jonka syyt löytyvät usein Suomessa asuvien maahanmuuttajien omasta käytöksestä.

– ”Muukalaisvastaisuudessa” on toki osin kyse siitä, että tiettyjen maahanmuuttajaryhmien koetaan (tai tiedetään) muuttavan yhteiskuntaa objektiivisesti huonommaksi paikaksi. Esimerkiksi elelemällä pääsääntöisesti yhteiskunnan kukkarolla, käyttäytymällä epämiellyttävästi tai tuomalla maahan ikäviä kulttuurisia käytäntöjä, Halla-aho kirjoittaa.

– Laajemmin kyse kuitenkin lienee siitä, että monet tulijat – olivatpa kotoisin mistä päin maailmaa tahansa – hyppivät silmille ja käyttäytyvät kuin omistaisivat koko paikan.

Suomeen tullaan kukkoilemaan

Halla-aho vertaa tulijoita kyläilemässä oleviin ihmisiin, jotka alkavat esittää kriittisiä arvioita isäntäväen asunnosta ja jakavat ohjeita siitä, miten huonekalut pitäisi järjestää, kuinka lapsia pitäisi kasvattaa tai millä värillä seinät pitäisi maalata.

– Tällaista käytöstä pidetään moukkamaisena. Kotimaa on laajennettu koti. Kansakunta on laajennettu perhe. Tai näin ”muukalaisvastaiset” asian ainakin kokevat. Minä koen niin.

– Pidän erittäin ärsyttävänä sitä, että joku tulee Suomeen kukkoilemaan ja kertomaan, mikä on tai ei ole oikeaa suomalaisuutta, tai millaiseksi Suomi pitäisi muuttaa, jotta se olisi parempi paikka.

Öykkäröintiä pidetään normaalina

Halla-aho sanoo tällaisen käytöksen olevan tavallista haittamaahanmuuttajille.

– Se on hyvin tavallista myös länsimaista, etenkin englanninkielisistä maista, tänne tulleille. Ikävä kyllä suomalaisella on luonnostaan huono itsetunto, ja ankaralla indoktrinaatiolla hänet on opetettu pitämään öykkäröintiä normaalina. Vaikka oikeasti se ei ole yhtään sen normaalimpaa kuin jos joku tulisi kotiisi öykkäröimään.

– Ja kyllä suomalainenkin sen ymmärtää, että hän itse ei voi lähteä ulkomaille opettamaan ulkomaalaisille sormi pystyssä, miten näiden kuuluu omassa maassaan olla, Halla-aho painottaa.

SUOMEN UUTISET