Helsingin Sanomat on rummuttanut jo useamman päivän ajan, kuinka Helsingin Töölöntorille itsenäisyyspäiväksi aiottu lastentapahtuma joudutaan siirtämään muualle, koska alue on varattu itsenäisyyttä juhlistavalle 612-kulkueelle.

Kulkue on kokoontunut itsenäisyyspäivänä samalla paikalla jo vuodesta 2014, mutta tämä ei tunnu kelpaavan selitykseksi lastentapahtuman kannattajille.

Hysteerisimmän päivityksen aiheesta teki laulaja Maija Vilkkumaa, joka twiittasi: Tää on väärin. Natsit, teitä ei haluta Töölöön, painukaa helvettiin. Lastentapahtuma alpakoineen joutuu siirtymään äärioikeiston mielenilmauksen tieltä Helsingissä.

Yrittivät ratsastaa lapsilla ja alpakoilla

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho paheksuu isänmaallisten ihmisten leimaamista natseiksi.

– Töölön Tärähtäneistö näyttää käyvän aika kuumana, kun laillisen ja rauhanomaisen itsenäisyyspäiväkulkueen sabotointi alpakoilla ja lapsilla ratsastaen ei onnistunut.

– Huomautettakoon taas tietämättömille, että 612-kulkueeseen on osallistunut ja osallistuu tälläkin kertaa täysin kunniallisia ihmisiä, jotka eivät öyhötä eivätkä möykkää eivätkä varsinkaan ole natseja, Halla-aho toteaa Facebookissa.

”Valtamedia on heittäytynyt valemediaksi

Halla-ahon mielestä on ikävää ja tarkoitushakuista sekoittaa 612-kulkue esimerkiksi PVL:n marssiin.

– Ikävä kyllä valtamedia on heittäytynyt valemediaksi ja tarkoituksella sekoittaa kahta täysin erillistä ja erilaista tapahtumaa. 612-kulkuetta koskevissa uutisissa on ollut kuvia PVL:n marsseista.

– 612-kulkue ei luonnollisesti ole vastuussa siitä, että sen liepeille pyrkii pyytämättä ja kutsumatta imeytymään ties millaista ainesta, eikä liioin anarkisteista, jotka todennäköisesti tulevat tälläkin kertaa häiriköimään ja hyökkäilemään sekä kulkuetta että poliisia vastaan, Halla-aho huomauttaa.

Ministerit erikoisella marssilla

Halla-aho muistuttaa, että taannoisessa Peli poikki -mielenilmauksessa esiintyi plakaatteja, joissa vaadittiin ”poliisin murskaamista ynnä muuta sosialistista vallankumousta”.

– Siellä seassa marssivat myös pääministeri Sipilä ja valtiovarainministeri Orpo.

Yksi lastentilaisuuden puuhamiehistä Aleksi Pahkala oli järjestämässä kyseistä mielenilmausta, kuten myös Meillä on unelma -konserttia.

SUOMEN UUTISET