Hallitus kieltäytyy sinnikkäästi rakentamasta lainsäädäntöä, jolla varmistettaisiin rajaturvallisuus. Perussuomalaiset on ottanut voimakkaasti kantaa asian puolesta – Suomeen on välttämättä saatava lainsäädäntö, joka sallii toiminnan väestönsiirtoihin perustuvassa hybridihyökkäyksessä. Nyt hallitus käy vastahyökkäykseen. Puheenjohtaja Riikka Purra avaa vastahyökkäyksen logiikkaa – tai ennemminkin sen puutetta.

Purra kirjoittaa:

”Hallituspuolueiden edustajat ovat ottaneet kulisseissa käyttöön seuraavan metodin: Nyt lehdistölle syötetään kaikenlaista puppua siitä, mitä valmius- tai rajalakiesityksissä muka on. Tosiasioita kuitenkin ovat seuraavat:

1. Esitykset eivät paranna mahdollisuuksia torjua laajamittaista maahantuloa lainkaan – ainoastaan sen vastaanottoa.

2. Rajamenettely ei auttaisi Venäjän aiheuttamassa hybridioperaatiossa lainkaan. Se ei koske niitä kansallisuuksia, joita tp-hakijat edustaisivat.

3. Rajavartijat eivät voi olla ottamatta tp-hakemuksia vastaan ilman lainsäädäntöä. Poliittinen päätös ei riitä, koska viranomaiset noudattavat lakia.

4. Komissiolta kysyttäessä tiedettiin jo vastaus. Ei sieltä mikään muukaan itseään suojelemaan kyennyt maa ole kysynyt.

5. Komissio on hallintoviranomainen eikä EU:lla edes ole toimivaltaa jäsenmaiden kansallisen turvallisuuden kysymyksissä. Luonnollisesti on koko unionin etu, että ulkoraja pitää.

6. Mikään kansainvälinen sopimus tms. ei kiellä suvereenia valtiota suojaamasta kansallista turvallisuuttaan ja puolustamasta itseään, päinvastoin.

Siihen ei edes tarvita poikkeusoloja ja valmiuslakia. Normaaliajan lainsäädäntö (rajalaki, ulkomaalaislaki) riittää.”

Lue keskusteluketju Twitteristä.

SUOMEN UUTISET

Tagit