Hallitus jatkaa useaan kertaan kuultujen selityksien toistamista, miksi Suomen ei muka olisi mahdollista sulkea rajoja tilanteessa, jossa Venäjä alkaa vyöryttää turvapaikanhakijoiden massoja itärajalle. Samaan aikaan kansalaisia pyritään sumuttamaan tulossa olevista lakiuudistuksista, joilla muka olisi mahdollista torjua turvapaikanhakijoiden käyttäminen hybridiaseena. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra muistuttaa jälleen somekanavillaan, mistä oikeasti on kyse.

Riikka Purra kirjoittaa Facebookissa:

1. Valmius- ja rajalakiesitykset eivät paranna mahdollisuuksia torjua laajamittaista maahantuloa lainkaan – ainoastaan sen vastaanottoa. Keinoja ovat mm. kiinteistöjen ja kuljetuspalveluiden käyttöönotto.

Muualta valmiuslaista löytyy myös esimerkiksi sosiaaliturvan alentaminen. Emme hyväksy mitään näistä laajamittaisen maahantulon yhteydessä.

2. Rajavartijat eivät voi olla ottamatta turvapaikkahakemuksia vastaan ilman lainsäädäntöä. Poliittinen päätös ei riitä, koska viranomaiset noudattavat lakia. On aivan turha esittää, että valtioneuvoston poliittinen päätös riittäisi ilman lainsäädäntöä.

3. Komissio on hallintoviranomainen eikä EU:lla ole toimivaltaa jäsenmaiden kansallisen turvallisuuden kysymyksissä. EU:lta luvan kysyminen oli poliittinen manööveri, joka palveli ainoastaan jo ennalta sovittua kantaa.

4. Mikään kansainvälinen sopimus tai muu vastaava ei kiellä suvereenia valtiota suojaamasta kansallista turvallisuuttaan ja puolustamasta itseään, päinvastoin. Hybridioperaatiossa kyse ei ole turvapaikanhakijan oikeuksista vaan kohdemaan kansallisesta turvallisuudesta.

– Tehokas rajapykälä, joka mahdollistaa koko rajan sulkemisen ja hakemusten vastaanoton keskeyttämisen, on saatava rajavartiolakiin. Vastaava pykälä olikin jo valmiina, mutta se poistettiin valmiuslakipohjasta poliittisista syistä. Olen nähnyt kyseisen pykälän.

Lisää aiheesta YouTubessa:

SUOMEN UUTISET