Pääministeri Sanna Marin kävi eilen EU:n komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin luona tyypilliseen tapaansa nöyristelemässä ja pyytelemässä lupia saada tehdä Suomen kansallisen edun kannalta välttämättömiä päätöksiä. Tällä kertaa asia liittyi ajankohtaiseen rajaturvallisuuskysymykseen. Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen pitää Suomen nykyisen valtiojohdon pokkurointia EU:n suuntaan vastuuttomana.

Pääministeri Sanna Marin kävi eilen pyytelemässä komissiolta lupaa sille, voisiko Suomi keskeyttää turvapaikkahakemusten käsittelyn ja sulkea rajansa kokonaan hybridihyökkäyksen ja hybridisodankäynnin tilanteessa, jossa Venäjä alkaisi vyöryttää siirtolaisia Suomen itärajan yli.

Perussuomalaisten Olli Immonen pitää Facebook-kirjoituksessaan käsittämättömänä ja vastuuttomana, että pääministeri pokkuroi EU:ssa anelemassa lupia näinkin itsestään selvän ja Suomen kansallisen turvallisuuden kannalta keskeisen asian vuoksi.

– Pääministerin strategiana näyttää olevan jälleen: ”Se käy meille, mikä vain sopii teille.” Tavoitteena on päästä EU-eliitin suosioon hännystelemällä sekä hyväksymällä kaikki, mitä Brysselistä Suomelle sanellaan – myös ne Suomelle vahingolliset päätökset. Jees jees -ministeri pääsee tietysti aina helpoimmalla, kun ei tarvitse tuhlata resursseja raskaisiin poliittisiin vääntöihin. Suomen etua tällainen ”strategia” ei kuitenkaan palvele, Immonen kirjoittaa.

Suomen valtiojohdolta puuttuu tahto suojata suomalaisia

Immonen kirjoittaa, ettei hallituksen pidä mennä kyselemään EU:n komissiolta lupia sille, voiko Suomi vastata hybridihyökkäyksiin sulkemalla itäraja ja keskeyttämällä turvapaikkahakemusten käsittely. Immonen pitää täysin selvänä, että suvereeni valtio saa päättää itsenäisesti siitä, kenet se alueelleen päästää.

– Näin ovat toimineet aikaisemmin esimerkiksi Puola, Latvia ja Liettua, jotka eivät ole EU:lta lupia kyselleet, kun kansallinen turvallisuus on ollut uhattuna hybridihyökkäystilanteessa. Nämä maat ovat suojanneet rajansa keneltäkään ulkopuoliselta lupia kyselemättä. Suomen on toimittava samoin.

Immosen mielestä Suomen päätöksentekovaltaa on siirretty EU:lle aivan liikaa. Hallituksen nykyisellä orjamentaliteetilla sama meno tulee jatkumaan. Suomen valtiojohdolta puuttuu tällä hetkellä rohkeus puolustaa itsenäistä päätäntävaltaa ja tahto suojata suomalaisia.

– Suomen lainsäädäntö on saatava pikaisesti kuntoon, jotta rajaturvallisuus saadaan varmistettua, Immonen toteaa.

Suomen Uutiset