Puheenjohtaja Riikka Purra (ps.) tylyttää perinpohjaisesti hallituksen, joka ei vain kykene järjestämään rajaturvallisuutta kuntoon.

Purra kommentoi:

”Tämän kyselytunnin jälkeen ei voi muuta ajatella kuin että kyllä on kieroa peliä.

Hallituksen puheenvuorot, erityisesti tiettyjen ministereiden sekä eduskuntasalissa että muissa kokoonpanoissa, kertovat jatkuvasti sitä, että ”me huolehdimme näistä asioista. Älkää pelätkö, rajaturvallisuudesta huolehditaan. Tuodaan olellisia pykäliä.”

Mutta tämä ei pidä paikkaansa. Kyseessä ei ole mikään mielipidekysymys. On täydellinen tosiasia, että tällä hetkellä eikä valmiuslainsäädännössä sellaisia pykäliä, joilla siirtolaisuusaseeseen voitaisiin puuttua.

Toinen fakta on, että tänään annetussa valmiuslakiesityksessä ei myöskään ole tällaisia.

Meillä puututaan ainoastaan kansalaisten perusoikeuksiin. Eli varmistetaan, että rakennuksia ja ajoneuvoja voiudaan ottaa käyttöön, mikäli tällainen laajamittainen maahantulo tulee.

Ja kolmas tosiasia on, että mikäli hallitus onnistuu tuomaan pykälän, joka puutuu tähän raja-asiaan, se ei siltikään olisi riittävän tehokas. Tämä kerrottiin sekä oikeusministerin että sisäministerin suulla. Ei ole tulossa sellaista lainsäädäntöä, jolla Suomi pystyisi torjumaan turvapaikanhakijoita välineellistävää hybridiuhkaa tai -operaatiota. Esimerkiksi Puola, Liettua ja Kreikka ovat tällaisen laisäädännön tehneet. Sellaista ei ole meille tulossa.

Hallitus ei näe, että edes poikkeusoloissa, siis siinä tapauksessa, että Suomeen kohdistettaisiin siirtolaisasetta, Suomen kansalaisten ja Suomen turvallisuus menisi ulkomaalaisten turvapaikanhakiojoiden oikeuksien edelle.”

SUOMEN UUTISET