Eduskunta päätti tänään hallituksen ja kokoomuksen äänin, että Suomen takausvastuut euroalueelle kasvavat erinäisten tukipakettien myötä jopa kahdella miljardilla eurolla. Perussuomalaiset vastusti esityksiä ja vaati, ettei Suomi lähde pelastamaan euroa ja pankkeja erittäin riskialttiilla paketeilla.


– Näistä ei ole mitään hyötyä Suomelle, koska Suomi saa lainaa halvemmalla markkinoilta kuin tästä tulevasta lainavälineestä. Suomen kansalaisten tehtävänä on siis vain taata velkaa, jolla käytännössä pelastetaan vastuuttomasti toimineita maita ja pankkeja, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio toteaa.

– Me käyttäisimme vähät varat kansamme hyvinvointiin. Valitettavasti vihervasemmistohallitus – kokoomuksen tuella – on valmis pelastamaan euroa koronan varjolla luotujen pakettien kautta ja näin kasvattaa veronmaksajien taakkaa.

Perussuomalaisten esitys kaatui

Perussuomalaiset esitti, ettei Suomi osallistu eurooppalaisen tilapäisen tukivälineen (SURE) eikä EU Covid-19-takuurahaston toimintaan tai niiden lainoituksen takaamiseen. Tällöin näihin tukivälineisiin liittyvien valtiontakausten antamiseen ei olisi ollut tarvetta.

Perussuomalaisten esitys kaatui siis hallituksen ja kokoomuksen äänin.

SUOMEN UUTISET