Katastrofaalinen tilanne Gazassa uhkaa kiristyä entisestään, kun terroristijärjestö Hamas taistelee alueen hallinnasta nyt myös vaikutusvaltaisia klaaneja vastaan. Israelin suunnitelmissa on Gazan jakaminen klaanien kesken, mutta eteen voi vielä tulla sisällissota.

Terroristijärjestö Hamas iski Haaretz-sivuston mukaan rikollisjärjestöksi luokiteltua ja terroristijärjestö al-Qaida –yhteyksistä syytettyä Doghmush-klaania vastaan tappaen klaanin johtajan sekä kymmenkunta jäsentä. Hamas syyttää klaania Gazaan suunnatun humanitaarisen avun varastamisesta sekä Israelin kanssa vehkeilystä.

Doghmush vastasi julistamalla sodan Hamasia vastaan.

Hamasin mukaan Doghmush oli neuvotellut Israelin kanssa avun jakamisesta itsenäisesti ilman Hamasin suostumusta. Doghmush-klaani on hyvin aseistautunut ja vaikutusvaltainen Gazan pohjoisosassa.

Klaaneille läänityksiä

Valtataistelu saattaa johtaa laajempaan selkkauksen Gazan alueella, jos muutkin klaanit nousevat yksinvaltiasta Hamasia vastaan.

Israelin armeijan sekä turvallisuuspalvelu Shin Betin suunnitelmissa on saada klaanijohtajat suojelemaan kuljetuksia Gazan alueelle, kunhan sota on ohitse ja Hamas on kukistettu. Merkittävimmät klaanit saisivat Gazasta läänitykset, joiden alueella ne vastaisivat järjestyksenpidosta.

Hamas tekee tukijoidensa avulla kaikkensa hankkeen kaatamiseksi. Terroristijärjestö taistelee olemassaolostaan ja gazalaisten loputtomat kärsimykset jatkuvat.

SUOMEN UUTISET