Kiperästä asuntopulasta kärsivän Helsingin tilanne ei näillä näkymin ole helpottumassa vihreiden estettyä perussuomalaisten esittämän konttiasumismallin. PS on vienyt asiaa valtuustossa eteenpäin kahdella aloitteella sekä eduskunnassa kirjallisena kysymyksenä.

Asunnottomuus on perussuomalaisten mukaan Helsingissä niin merkittävä ongelma, että sitä pitää ratkoa luovilla keinoilla.

– Pieniä kohtuuhintaisia asuntoja on liian vähän ja akuutisti asuntoa tarvitseville asuntoja ei ole senkään vertaa. Helsinkiin tarvitaan sen vuoksi asiakaslähtöisiä ja joustavia ratkaisuja asunnottomuuden vähentämiseksi ja ihmisten syrjäytymisen ehkäisemiseksi, kiteyttää Perussuomalainen Helsinki ry puheenjohtaja Markku Saarikangas (ps.).

– Sen lisäksi Helsinkiin on tulossa tuhansia maahanmuuttajia vuoden pari sisällä. Ajavatko he vuokrajonojen ohi? Se ei olisi oikeudenmukaista ja siksi se ei käy Helsingin perussuomalaisille”, Saarikangas jatkaa.

Myös maahanmuuttajille konttiasuminen sopisi siksi aikaa, kun jonossa normaalisti jonottaminen kestää.

Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr.) ei kannata ajatusta.

– Konttiasuminen ei ole ratkaisu kohtuuhintaisten ja erityisryhmille suunnattujen asuntojen toteuttamiseen, Sinnemäki kirjoittaa.

Kansanedustaja Mika Raatikainen (ps.) kummastelee vihreiden kyvyttömyyttä asiassa.

– Vihreät eivät ole onnistuneet vuosien saatossa tekemään mitään asunnottomien hyväksi. Puheet on pidetty, näytöt näytetty – nyt on ratkaisujen ja tekojen aika. Kontit ovat hyvä, nopea ja huokea ratkaisu pahimpaan asunnottomuushätään ja siksi sen haluamme toteuttaa, sanoo Raatikainen.

Korjaus 12.9.2016 ”toteuttamiseksi” -sana korjattu ”ehkäisemiseksi”.

SUOMEN UUTISET