Suomeen on näillä hetkillä saapumassa kone, joka kuljettaa tänne henkilöitä al-Holin leiriltä. Monet heistä ovat toimineet terroristijärjestö Isisin kanssa yhteistyössä. Kansanedustaja Riikka Purra moittii kovin sanoin hallitusta, jonka prioriteettilistan kärjessä on säilynyt vaarallisten ihmisten tuominen Suomeen. Kone on saapumassa lentoasemalle noin kello 16.00.

– Joskus muinoin valtion ylin johto teki salaisia operaatioita, joilla pyrittiin suojaamaan valtion ja kansakunnan turvallisuutta. Sotatoimet ja maanpuolustus edellyttävät usein salaisia toimenpiteitä, joista tietää vain hyvin pieni joukko ihmisiä. Nykyään valtion ylin johto tekee salaisia operaatioita, jotta maahan saadaan tuotua todennäköisiä terroristeja piilossa perussuomalaisten ja kansalaisten katseilta, Purra kirjoittaa viitaten HS:n juttuun.

– Sairastunut maa Suomi.

Purra jatkaa:

– Eilen ulkoministeri Haavisto sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että al-Holilta tuotavien ääri-islamistista ideologiaa kannattavien naisten ja näiden lasten ”pelastusoperaatio” on jäissä koronaepidemian takia. Hän väitti, että ketään ei olla sieltä nyt tuomassa, joulukuussa jo saapuneiden orpolasten lisäksi. Kuten muistatte, syksyllä asia oli kovasti esillä. Mutta sen jälkeen se on hiipunut, jäänyt koronan varjoon.

– Operaatio on kuitenkin ollut koko ajan käynnissä: terrorismia ihannoivien, Supon mukaan hyvin todennäköisesti vaarallisten ihmisten tuominen maahamme on säilynyt hallituksen prioriteettilistan kärjessä.

– Aivan kohta Helsinki-Vantaalle laskeutuu äärimmäisen salaisessa operaatiossa valmisteltu lento, jonka kyydissä al-holilaisia tuodaan Suomeen.

– Tällä tavalla toimitaan demokraattisessa ja hyvän hallinnon maassa Suomi. Ministerit valehtelevat, virkamiehet valehtelevat, kaikki valehtelevat. Jotta maahan saa tuotua karmeaan väkivaltaiseen ISIS-liikkeeseen kuuluvia ihmisiä!

Vaarallista toimintaa

Suojelupoliisi on todennut, että tulijat muodostavat riskin.

– Arvioimme, että alueelta mahdollisesti palaavat naiset todennäköisesti jatkavat terroristista toimintaa, verkostoituvat keskenään ja integroituvat jälleen kotimaisiin jihadistisiin verkostoihin, Suojelupoliisin viestintäasiantuntija Minna Passi kommentoi aiemmin IS:lle.

Suomen Uutiset kertoi aikaisemmin YK:n turvallisuusneuvoston raporttista. YK:n analyysin mukaan kaikki terroristiset vierastaistelijat eivät ole jatkaneet terroristista toimintaansa palattuaan, mutta jotkut palaajista ovat olleet erittäin suuria uhrimääriä vaatineiden iskujen takana.

Raportin mukaan naisten roolia näissä uhkakuvissa ei pidä vähätellä.

YK:n turvallisuusneuvoston terrorismin vastaisen komitean raporttien mukaan melko harvat Eurooppaan palanneet vierastaistelijat ovat aiheuttaneet suoraa uhkaa. Mutta ne, jotka ovat, ovat olleet todella vaarallisia. Lisäksi palaajat ovat olleet tärkeässä roolissa uusien terroristiryhmien luomisessa ja vahvistamisessa sekä tulevien terroristien radikalisoimisessa ja värväämisessä.

SUOMEN UUTISET