Coca-Cola Companyn työntekijöiden kouluttamismateriaali sisältää varsin rasistisia oppeja. Yhtiön koulutusmateriaali vuoti julkisuuteen ja materiaalista on noussut melkoinen polemiikki. Materiaalissa kehotetaan olemaan vähemmän valkoinen. Se tarkoittaa esimerkiksi olemalla vähemmän ylimielinen, oppimaton, defensiivinen ja varma. Kohusta uutisoi Newsweek.

Konservatiiviset kommentoijat ovat ihmetelleet yhtiön koulutusmateriaalia. Politiikan kommentaattori Candace Owens huomauttaa, että jos jonkun yrityksen oppimateriaali kehottaisi tummaihoisia olemaan vähemmän tummaihoisia niin lakituvat täyttyisivät välittömästi.

”Valkoinen on paha”

Coca-Cola Company myönsi, että kyseinen materiaali on heidän verkko-opintomateriaalissa. Sen tarkoitus on muodostaa mukaan ottava ja hyväksyvä työyhteisö.

Reform UK -puolueen johtaja Nigel Farage kritisoi Coca-Colan oppimateriaalia.

– Eli olemalla vähemmän valkoinen merkitsee vähemmän ylimielisyyttä, vähemmän oppineisuutta. Listahan jatkuu: ”Yritä olla vähemmän valkoinen.” Tässähän on selkeä päätelmä. Valkoinen on paha, valkoisuus merkitsee ylivaltaa, valkoisuus merkitsee, että halveksit muita. Valkoisuus merkitsee, että olet syyllinen! Farage ryöpytti.

Henri Alakylä