Perussuomalaisten Vilhelm Junnila yhtyy keskustan kansanedustaja Esko Kivirannan huoleen Suomen maatalouden kriisitilasta. Junnila on pohtinut asiaa kansanedustaja Jari Koskelan kanssa aiemmin.

Tiistaina eduskunnan täysistunnossa Esko Kiviranta toi esille ehdotuksen parlamentaarisen, kaikki hallinnonalat huomioon ottavan komitean perustamista kriisin ratkaisemiseksi.

– Suomalainen maatalous on historiallisen pahassa kriisissä ja ongelma koskettaa kaikkia suomalaisia puoluekantaan katsomatta. Ehdotus on erittäin tervetullut ja kannatettava ja uskon, että kaikki puolueet lähtevät siihen mukaan, Vilhelm Junnila toteaa.

Ratkaisuja pitkälle aikavälille

Viimeksi vastaavanlaista komiteaa on tarvittu noin 35 vuotta sitten maatalouden asioita pohtimassa. Parlamentaarisessa komiteassa kaikilla eduskuntaryhmillä olisi mahdollisuus ilmaista maataloutta koskeva tahtotilansa.

– Hallituspuolueena keskustalla on tietenkin kaikki kortit kädessään maatalousasioiden korjaamiseksi, nähtäväksi jää käykö näin, mutta kannatan ehdottomasti kaikkia toimia kriisin ratkaisemiseksi. Nyt ei ole kysymys vain lyhytaikaisista toimista vaan myös pitkän aikavälin suunnitelmallisuutta tarvitaan, muistuttaa Junnila.

SUOMEN UUTISET