Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti Facebookissa kantaa monien äänestäjien käymiin pohdintoihin koskien vaalienjälkeistä aikaa ja hallituskuvioita. Halla-aho muistutti, että vaikka kokoomuksen ehdokkaat pelottelevat punavihreällä möröllä, Orpon dreamteam sisältää sekä vihreät että Sdp:n.

Halla-ahon mukaan vaalienjälkeistä aikaa ei tässä kohdassa kannata liikaa pohtia.

– Kukaan ei tiedä, mitä vaalien jälkeen tapahtuu. Kukaan ei vielä tiedä edes vaalitulosta.

Halla-ahon mukaan ainoa varma ja yksiselitteinen asia on se, että mitä suurempi on perussuomalaisten kannatus ja paikkamäärä, sitä enemmän perussuomalaisilla on sanottavaa asioihin.

Kokoomus pelottelee punavihreällä möröllä, mutta haluaa demarihallitukseen

– Eräät kokoomuksen ehdokkaat jatkavat punavihreällä möröllä pelottelua ja kertovat, että kokoomuksen ykkössija on ainoa keino estää Rinteen hallitus.

Halla-aho muistuttaa siitä, että kokoomuksenkin on saatava hallitukseen kumppaneita. Kepu ei rökäletappion jälkeen lähde, perussuomalaiset taas eivät – kuuleman mukaan – kelpaa.

– Orpon dreamteam on kok-sdp-vihr-rkp(-kd). Kukin voi sitten pohtia, millaista jälkeä se hallitus saa aikaan, Halla-aho toteaa.

– Jos haluat kansallismielisempää maahanmuutto- ja EU-politiikkaa, vastuullista julkisen rahan käyttöä ja maltillista, järkevää ilmastopolitiikkaa, paras tapa on äänestää perussuomalaiset niin suureksi, että ilman sitä ei saada hallitusta kasaan.

Suomen Uutiset