Eduskunta käsitteli eilen niin sanottua Lex Malmi -lakialoitetta. Kansalaisaloitteessa vaaditaan säätämään laki Helsinki-Malmin lentopaikan säilyttämiseksi ilmailukäytössä, sen oheistoiminnan kehittämiseksi sekä lentopaikan kulttuuriympäristöarvojen säilyttämiseksi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen teki kansanedustaja Leena Meren kannattamana esityksen, että kansalaisaloite toimii päätöksenteon pohjana. Käytännössä tämä tarkoittaa kansalaisaloitteen hyväksymistä. Kansalaisaloite tuli täysistunnon käsittelyyn liikenne- ja viestintävaliokunnan kautta, joka ei hyväksynyt Lex-Malmia.

Esitystä ei käsitellä

Normaalisti perussuomalaisten tekemä esitys kansalaisaloitteen hyväksymisestä menisi äänestykseen, mutta tänään puhemies on päättänyt, että kansalaisaloitteen lakiehdotus on sisällöltään perustuslain vastainen, eikä siitä näin voi äänestää.

– Kaikkemme tehtiin, Raatikainen toteaa.

Ei vain kunnallinen asia

Perussuomalaisten edustajien mielestä Malmin lentokentän toiminnan jatkuvuus ei ole vain kunnallinen asia. He pitävät kentän jatkuvuutta tärkeänä koko valtakunnan huoltovarmuuden ja liikennöinnin kannalta.

– Malmin kenttä on Suomen ylivoimaisesti vilkkain yleisilmailukenttä. Sillä on merkittävä asema myös liikelentojen tukikohtana. Lisäksi huoltovarmuus kärsii huomattavasti, jos kriisitilanteessa pääkaupunkiseudulla on vain yksi kenttä, Raatikainen muistuttaa.

Myös selvästi kunnallisia asioita päätetty valtioneuvostossa

Perussuomalaiset muistuttavat, että kuntien asioista on ennenkin säädetty valtiojohdossa. He muistuttavat tapauksesta reilun kymmenen vuoden takaa, jossa valtioneuvosto päätti, että Helsinki saa suuren palan Sipoon kuntaa.

– Jollain kumman syyllä Helsinki sai aikanaan Sipoolta valtion avustuksella valtavat maa-alueet. Perusteena oli väestönkasvu ja niin edelleen. Sipoolta vallatulle alueelle ei ole saatu mitään aikaiseksi ja sitten laitetaan Malmi nurin – perusteena asuntojen tarve! Raatikainen tylyttää

SUOMEN UUTISET