Perusuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén vaatii Helsinki-Malmin lentokentän säilyttämistä ilmailukäytössä.

Tänään eduskunnan käsittelyyn tuleva Lex Malmi -kansalaisaloite on Packalénin mukaan historiallisen tärkeä, sillä kerran tuhottua ei saa enää koskaan takaisin.

– Vihervasemmisto on vuosien ajan peräänkuuluttanut kulttuuriarvojen perään ja vaatinut määrärahoja mitä eriskummallisimpiin hankkeisiin. Missä ovat vihervasemmiston kulttuuriarvot tilanteessa, jossa kansainväliset asiantuntijat ovat luokitelleet Helsinki-Malmin lentokentän ainutlaatuiseksi kulttuuriperintökohteeksi, joka on Euroopan parhaiten säilynyt liikenneilmailun alkuajoilta asti edelleen alkuperäiskäytössään oleva lentokenttä?

Vihervasemmisto haluaa tuhota

TNS Gallupin vuoden 2016 mukaan valtaosa Uudenmaan asukkaista vastustaa Malmin lentokentän tuhoamista. Vain 13% kannattaa lentokentän sulkemista, mikäli asuinrakentamisen tarpeet voidaan täyttää toisin.

– Helsingin valtuustossa vihervasemmisto ei ole kuunnellut kansalaisten enemmistön ääntä. Ihmettelen, että vihervasemmisto on valmis tekemään demokratian vastaisia päätöksiä, Packlén sanoo.

– Malmin lentokentän kulttuurihistorialliset arvot ovat konkreettisia, eikö aikaisemmista virheistä ole opittu mitään? Kentän tuhoajat, vihervasemmisto etulinjassa, eivät ymmärrä sitä, että tällaisia malmin lentokentän tapaisia alueita pitää nimenomaan kehittää. Emme voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Esimerkiksi tulevaisuuden teknologia ja miehittämättömät lennokit ja robotisaation mahdollisuudet ilmailuteknologiassa tarvitsevat myös infrastruktuuria ja osaamispohjaa, jotka Malmin lentokentällä jo on.

”Malmista pitäisi tehdä Piilaakso”

Packalén varoittaa, että vahingot, joihin Malmin lentokentän tuhoaminen johtaa ovat pysyviä.

– Malmista pitäisi tehdä Piilaakso, jossa lentokentän yhteyteen rakennetaan high tech -yrityksille rakennetaan toimitiloja ja asuntoja. Näin syntyisi kansainvälisestikin kiinnostava high tech -yritysten keskittymä. Malmin osaamiskeskittymä voisi synnyttää uusia Piilaaksoja esim. Ouluun.

– Tulevaisuudessa miehittämättömät lennokit saattavat hyvinkin olla kaupankäynnin elinehto. Jos Malmi tuhotaan, Suomi tuhoaa samalla osan tulevaisuuden talouskasvustaan ja työpaikoista. Malmin tuhoajat pitää saada poliittiseen vastuuteen vastaamaan kansalaisten enemmistölle täydellisen vastuuttomista päätöksistään, Packalén toteaa.

SUOMEN UUTISET