Perussuomalaiset on ainoana puolueena johdonmukaisesti ja yhtenä rintamana puolustanut Malmin kentän säilyttämistä.

– Keskustan viimeviikkoinen kannanotto kentän säilyttämiseksi ilahdutti. Toivomme, että keskustan Helsingin valtuustoryhmä tulee samalle kannalle kuin puolueen eduskuntaryhmäkin, kannustaa perussuomalaisten kansanedustaja ja Helsingin kaupunginhallituksen jäsen Mika Raatikainen.

”Vihreät ovat suojelevinaan luontoa”

Helsinkiin tulee lähivuosien aikana tuhansia uusia asuntoja. Parhaillaan rakennetaan esimerkiksi Jätkäsaarta, Kalasatamaa ja Pasilaa. Kulkuyhteydet paranevat Länsimetron avautumisen myötä. Kauempaakin pääsee Helsinkiin aina vain helpommin.

– Kummastuttaa, että vihreät ovat aina suojelevinaan luontoa ja määräämässä hakkuukieltoja ties minne, paitsi jos on kysymys asunnoista Helsinkiin. Cityvihreyttä parhaimmillaan, Raatikainen kummastelee.

– Asiantuntijoiden mukaan Malmin kentän alueen rakentaminen tuhoaisi ainutlaatuisen lintualueen.

Valtiovallan syytä puuttua

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä iloitsee Malmin kentän säilyttämisen puolesta tehdyn kansalaisaloitteen etenemisestä eduskunnan käsittelyyn. Suuri allekirjoittajien määrä kertoo kentän säilyttämisen tärkeydestä.

– Tämä ei ole mikään pienen ilmailuharrastajaporukan vetoomus oman harrastuksen säilyttämiseksi. Malmin kentän säilyttäminen saa tukea laajalta kansanjoukolta ja Helsingin rajojen ulkopuoleltakin. Jos Helsingin päättäjät eivät tajua kentän säilyttämisen tärkeyttä, valtiovallan on syytä puuttua asiaan.

SUOMEN UUTISET