Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen lupaa lahjoittaa palkkiostaan tuhat euroa kuukausittain kotimaisten järjestöjen kautta hyväntekeväisyyteen koko viisivuotisen vaalikauden ajan, mikäli hänet valitaan EU-parlamenttiin.

Ihmisten auttaminen politiikassa ei ole Ari Koposelle uutta. Hän nousi eduskuntaan vuonna 2019 ja on lahjoittanut siitä lähtien palkkioistaan varoja apua tarvitsevien hyväksi.

– Poliitikkoja moititaan usein siitä, että he ovat erkaantuneet kansalaisten ongelmista, eivät kuuntele heitä ja ajattelevat vain omaa etuaan. Olen itse tehnyt kaikkeni tuon mielikuvan karistamiseksi.

– Haluan olla mukana talkoissa suomalaisten ihmisten hyvinvoinnin parantamiseksi konkreettisin teoin, en vain puheissa. Ilman äänestäjiä en siihen toki pysty. Samaan aikaan korostan kuitenkin, että EU:n korkeita hallintokuluja on pystyttävä karsimaan, mukaan lukien eurokansanedustajien tähtitieteellisiä palkkioita, Koponen toteaa.

Yhteistyössä on voimaa

Koponen korostaa myös yhteistyöhalun ja -taidon merkitystä politiikassa.

– Uskon, että voimme onnistua päättäjinä vain yhdessä ja yhteistyöllä. Kyky neuvotella muiden poliitikkojen, puolueiden ja ryhmittymien kanssa on tärkeää yhtä lailla eduskunnassa kuin europarlamentissa. Samalla tulee toki pitää kiinni omista tavoitteistaan, periaatteistaan ja tarvittaessa tehdä kaikkia osapuolia hyödyntäviä kompromisseja, Koponen sanoo.

Suomen etu on aina ykkönen

Europarlamenttiin hakeutuminen on Koposelle luonteva jatko hänen tähänastiselle poliittiselle uralleen ja päämäärälleen jatkaa ihmisten auttamista. Aktiivisen eduskuntatyön lisäksi Koponen on toiminut monissa korkeissa päättävissä elimissä niin kunnallisella kuin alueellisella tasolla.

– Europarlamentissa on tärkeää toimia yhteistyössä muiden kanssa koko Eurooppaa ja eurooppalaisia hyödyttävissä asioissa, kuten raja- ja kilpailukykyasioissa. Suomalaisena nostan tietenkin oman maamme edut aina ykköseksi. Suomen metsien ja koulutuspolitiikan on pysyttävä kansallisissa käsissä, eikä Suomi voi olla eikä ole velvollinen maksamaan muiden maiden velkoja, Koponen korostaa.

Suomen Uutiset