Liikkumattomuudesta ja paikallaanolosta koituu Suomelle vuosittain yli 4,7 miljardin euron kustannukset. Ennustetaan, että vuonna 2040 vain 2 prosenttia 50-vuotiaista omaa hyvän kestävyyskunnon. Perussuomalaisten kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen pitää tilannetta katastrofaalisena jo pelkästään työelämän tulevaisuuden näkökulmasta.

– Hyvinvointiyhteiskunta syntyy työstä. Mikäli meillä ei työelämässä ole työkykyisiä työntekijöitä, ei meillä kohta ole hyvinvointiyhteiskuntaakaan. Liikkumattomuuden hinta tulevaisuudessa on niin suuri, että sitä ei nyt tunnuta edes käsittävän, parahtaa perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen.

– Liikunnallisen elämäntavan ei tarvitse myöskään olla kallista. Paljonko maksaa se, että valitset käyttää portaita etkä hissiä? Paljonko maksaa se, että syöt hieman kevyemmin? Tämä ei ole pelkästään kiinni valtion rahoista, vaan myös ihmisten korvien välistä. Meillä jokaisella on vastuu omasta hyvinvoinnista, Koponen muistuttaa.

Liikunta vaikuttaa kaikkeen

Koposen mukaan Suomen ja Euroopan kriisinkestävyydenkin kannalta tulee liikkumattomuuteen saada kulttuurinen täyskäännös. Koponen näkee, että EU:n sietäisikin ohjata Suomeen rahoitusta siten, että se edistäisi liikunnallista elämäntapaa. Koponen muistuttaa, että Suomi maksaa EU:lle enemmän rahaa kuin saamme sieltä takaisin.

– Liikunta vaikuttaa ihan kaikkeen. Työmotivaatio, mielenterveys, tehokkuus ja koko yhteiskunnan hyvinvointi parantuisivat huomattavasti, jos kaikki nostaisivat takapuolen ylös penkistä ja lähtisivät liikkumaan, Koponen jyrähtää.

Mikäli Koponen valitaan europarlamenttiin, on hän luvannut lahjoittaa tuhat euroa kuukaudessa hyväntekeväisyyteen suomalaisten järjestöjen kautta. Hän pitää selvänä, että osa rahoista menisi vähävaraisten urheilun tukemiseen.

Suomen Uutiset