Median ja Helsingin yliopiston nostaman rasismikohun keskelle joutuneen Afrikan tähti -pelin kysyntä on lähtenyt kovaan nousuun. Pelit on myyty loppuun monessa kaupassa, mutta lisää on tulossa viimeistään joulumarkkinoille.

Maantieteen opiskelijoiden fuksiaisten yhdestä rastitehtävästä pöyristynyt saksalainen vaihto-opiskelija piti Afrikan tähti -peliä kolonialistisena ja rasistisena. Hänen mielestään peli pitäisi poistaa kaupoista. Peli onkin poistunut monen kaupan hyllystä, mutta ei boikotin takia, vaan siksi, että suomalaiset ovat ostaneet hyllyt tyhjiksi ja uusia pelejä ei ole saatu myyntiin riittävän nopeasti.

– Afrikan tähteä on myyty tavallista enemmän ja pakkaamme sitä nyt paljon laatikoihin. Vaikuttaa siltä, että Afrikan tähti -pelit on myyty loppuun monessa paikassa, kertoo Martinexin tuoteryhmäjohtaja Jenni Jalava Helsingin Uutisille.

Tsemppiviestejä asiakkailta

Pelejä ei välttämättä saada ihan heti lisää niihin kauppoihin, joissa se on myyty loppuun, mutta Jalava lupaa, että jouluun mennessä saadaan aivan varmasti pelejä myyntiin. Pelistä on tulossa myös erikoisversio, jossa on puinen pelilauta.

Jalava kertoo myös, että peliä valmistava perheyritys Martinex on saanut runsaasti tsemppiviestejä, joissa ihmiset kiittelevät yritystä siitä, että se ei ole ryhtynyt pyytelemään anteeksi pelin valmistamista. Ihmiset kokevat mediakohun täysin älyttömäksi.

Lähes viisi miljoonaa peliä myyty maailmanlaajuisesti

Tuoteryhmäjohtaja Jalava kertoo Suomen Uutisille, että yksikään jälleenmyyjä ei ole rasismikohusta pelästyneenä ilmoittanut lopettavansa pelin myyntiä. Päinvastoin: pelillä on ollut kovasti kysyntää viime päivinä sekä Martinexin omassa verkkokaupassa että jälleenmyyjien kautta.

Martinexin verkkokaupasta löytyy lautapelistä useita eri versioita. Lisäksi siellä on tarjolla Afrikan tähti -palapeli ja Afrikan tähti -aiheisia pussilakanasettejä, t-paitoja ja huppareita.

Afrikan tähti on pysynyt Suomen myydyimpien lautapelien joukossa jo yli 60 vuotta. Jalava arvioi, että sitä on kohta myyty jo viisi miljoonaa kappaletta, kun kansainvälinen myynti otetaan huomioon.

SUOMEN UUTISET