– Perussuomalaiset haluavat auttaa niitä, jotka eivät pärjää omilla tuloillaan. Samalla meidän täytyy kuitenkin ottaa huomioon kaikki suomalaiset ja vastata kaikkiin ongelmiin. Se on täysin mahdollista tekemällä oikeudenmukaista politiikkaa, perussuomalaisten kyselytunnille osallistunut Leena Meri sanoo.

Halla-aho on esittänyt verohelpotuksia keskituloisille. Mitä vastaavasti tarjoatte pienituloisille tai kokonaan työttömille kansalaisille ja onko minimitoimeentulon tasossa korjattavaa?

– Perussuomalaisten kannattajissa on hyvin erilaisia ihmisiä: pienituloisia, yrittäjiä, keskituloisia ja myös suurituloisia, jotka kaikki ovat meidän maahanmuutto- ja EU-linjauksistamme samaa mieltä.

– Mielestäni politiikassa ei kuitenkaan voi ajaa vain yhden henkilöryhmän asioita, vaan meidän täytyy ottaa huomioon kaikki suomalaiset ja vastata kaikkiin ongelmiin. Se on täysin mahdollista tekemällä oikeudenmukaista politiikkaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimiva Meri korostaa, kuinka perussuomalaisten tarkoituksena tietysti on auttaa niitä, jotka eivät pärjää omilla tuloillaan.

– Toisaalta olemme myös sitä mieltä, että työtä ja yrittämistä ei saa ei saa yliverottaa niin, että kaikki rahat menevät arkipäivän maksuihin.

Maahanmuuton kasvavat menot ovat pois vähävaraisilta

Perusturvan rahoittamiseksi olisi kuitenkin olennaista rajoittaa humanitaarista maahanmuuttoa, joka kasvattaa yhteiskunnan menoja.

– Me otamme jatkuvasti vastaan valtavasti turvapaikanhakijoita, ja samalla hallitus on kasvattamassa turvapaikanhakijoiden määrää turvapaikkakiintiötä nostamalla. Käytännössä se sitten johtaa siihen, että meidän nettomaksumme lisääntyvät, koska turvapaikanhakijoina saapuvat ihmiset eivät tilastollisesti tuota mitään ja he työllistyvät hyvin heikosti.

– Perustuslakimme mukaan jokaiselle laillisesti maassa olevalle joudutaan antamaan samat etuudet. Hallinto-oikeus onneksi antoi äskettäin päätöksen, jonka mukaan laittomasti maassa olevalle ei kuulunut pitempiaikainen toimeentulo.

Perussuomalaiset lähtevät siitä, että laittomasti maassa olevat tulisi sijoittaa asumiskeskuksiin, joista he voivat palata kotimaihinsa.

– Ihmiset eivät ymmärrä tai hyväksy sitä, kuinka turvapaikanhakijoista ja laittomasti maassa olevista aiheutuvat, jatkuvasti kasvavat menot ovat koko ajan pois vähävaraisten tilanteesta, Meri sanoo.

PS ei halua ottaa velkaa maailman parantamiseen

Perussuomalaiset ehdotti jo viime syksynä, kuinka kaikkein pienituloisimmilta poistuisi 50 euron omavastuu lääkekuluista.

– Se on monille iso raha. Silti siihen ei löytynyt rahaa. Kuitenkin samaan aikaan, nyt julkisuudessa olleiden tietojen mukaan piikki on auki siihen, kuinka Suomi varautuu jopa 100 000 turvapaikanhakijan saapumiseen. Miten niin tänne voi yhtäkkiä tulla sellainen määrä turvapaikanhakijoita, ei kai itsenäiseen valtioon voi noin vaan tulla?

– Suomi ottaa tälläkin hetkellä kaksi miljardia lisää velkaa. Jokainen voi miettiä, kuinka paljon tämä on edelleen seurausta vuoden 2015 tilanteesta, jolloin Suomeen tuli ennätysmäärä turvapaikanhakijoita. Pelkät vastaanottokeskusten kulut olivat muistaakseni puoli miljardia euroa vuodessa. Suomalaisten lääkekulujen kattamisen kulut olisivat olleet vain joitakin kymmeniä miljoonia. Ja nämäkö kuluerät eivät muka ole vastakkain? Meri kysyy.

Hän korostaa, kuinka perussuomalaisen puolueen keskeinen arvo on oikeudenmukaisuus.

– Ajattelemme kaikissa pöydissä ensisijaisesti omia kansalaisiamme. Me myös jaamme vain niitä varoja, mitä meillä jo on ja kohdennamme ne omalle kansalle. Pyrimme työllä ja yrittämisellä myös kasvattamaan sitä pottia, että voimme jakaa vielä enemmän omalle kansalle. Perussuomalaiset eivät halua ottaa velkaa sitä varten, että voimme parantaa koko maailman.

SUOMEN UUTISET