Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne on myöntänyt vuosittaiset liikenneturvallisuusalan ansiomitalit kymmenelle liikenneturvallisuuden eteen töitä tehneelle ansioituneelle henkilölle perjantaina 8.9. Ministeri Ranne kertoi tilaisuudessa pitämässään puheessa Suomen tavoittelevan maailmanennätystä liikennekuolemien vähentämisessä lopettamalla ne kokonaan vuoteen 2050 mennessä.

– Kun olin matkalla tänä aamuna ministeriöön, tuli täällä Helsingissä vastaan ihana näky. Iso letka iloisia, innokkaita, tulevaisuutta täynnä olevia viskareita ja eskareita huomioliivit päällä. Heitä varten te ja me kaikki yhdessä teemme liikenneturvallisuustyötä – liikenneturvallisuuden tulevassa maailmanennätysmaassa, liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoi.

Ranne on huolissaan nykyisestä liikenneturvallisuuden tilasta. Puheessaan hän kertasi, että Suomi on jäänyt liikenneturvallisuuden huippumaista jälkeen ja liikenneturvallisuuden paraneminen on huolestuttavasti hidastunut 2010-luvun jälkipuolella. Hän kannusti jokaista ottamaan vastuuta liikenteessä ja korosti puheessaan liikenneturvallisuusalan merkitystä, jonka arvo on mittaamaton Suomelle.

Tavoitteena maailmanennätys

Hallituksen sekä liikenne- ja viestintäministeriön tavoitteena on puolittaa liikennekuolemien määrä vuoteen 2030 mennessä ja edistää liikenneturvallisuutta siten, että liikennekuolemia ei ole vuonna 2050 enää lainkaan.

– Tavoite ei ole mahdoton, mutta se on kova, kun se toteutuu. Se on maailmanennätys. Me ministeriössä tulemme tekemään parhaamme maailmanennätyksen saavuttamiseksi. Parannamme turvallisuutta korjaamalla väyliä, vaatimalla kuskeilta ajotaitoa sekä valvomalla ja säätämällä turvallisuutta lisääviä lakeja, ministeri Ranne vakuutti.

Liikenneturvallisuusalan ansiomitalit saivat kapteeni Pekka Antikainen, projektipäällikkö Juha Heltimo, eläkeläinen Ilpo Heporauta, ylikomisario Risto Jääskeläinen, johtava asiantuntija Annu Korhonen, lehtori Tapio Kyngäs, ylikonstaapeli Jaakko Nygård, asiantuntija Reijo Prokkola, yrittäjä, palvelupäällikkö Jani Riekkinen ja suunnitteluinsinööri Nina Vartiainen.

Suomen Uutiset