Timo Soini pohtii blogissaan syitä Donald Trumpin vaalimenestykselle. Hän huomauttaa, että vaikka toisin povattiin, Trumpia äänestivät ”valkoisten heteromiesten” lisäksi myös naiset.

– Trump löi gallupit, koska hän haastoi ne. Trump sanoi suoraan, että ne valehtelevat ja niinhän ne tekivät. Tahallaanko vai taitamattomuuttaan? USA: ssa pitää rekisteröityä äänestäjäksi. Se antaa aina lähtökohtaisesti plussaa … niin kenelle? Ehkä sitä voisi kysyä gallupin tekijöiltä. Gallupit ja Exit Pollit nyt muka kertoivat heti seuraavana päivänä, ketkä äänestivät mitenkin? Miten se on mahdollista, kun ne päivää ennen eivät sitä tienneet, Soini huomauttaa.

Pöhkö hokema on, että monimutkaisiin ongelmiin ei voi tarjota yksinkertaisia ratkaisuja ja että ”populisteja” äänestävä kansa pettyy. Miksei voi? Kuka sen kieltää? Media huutaa hullunkiilto silmissään, että Trump on pettänyt jo kaikki lupauksensa, ennen kuin on ollut päivääkään virassa.

– Yksi pöhkö hokema on, että monimutkaisiin ongelmiin ei voi tarjota yksinkertaisia ratkaisuja ja että ”populisteja” äänestävä kansa pettyy. Miksei voi? Kuka sen kieltää? Media huutaa hullunkiilto silmissään, että Trump on pettänyt jo kaikki lupauksensa, ennen kuin on ollut päivääkään virassa.

Soinin mukaan yksi osa Trumpin menestystä oli oma viesti. Trump oli ”monikärkiohjus”, jolla oli useita palloja ilmassa koko ajan.

– Se tavoitti erilaisia ihmisiä. Heille tärkeissä asioissa. Sanat ovat tekoja.

– Galluppien mukaan Trump ei kiinnosta naisia. Siitä en tiedä, mutta suuri joukko naisia häntä äänesti, sillä pelkillä miesten äänillä ei presidentiksi valita. Trumpin voiton syyksi on piirretty valkoista, köyhtynyttä heteromiestä. Mitä vikaa on valkoisessa heteromiehessä? Ei mitään. Samaa ihmisryhmää tarjotaan syylliseksi demokratian toteutumiseen muuallakin kuin USA: ssa. Se on erinomaisen hyvä asia, että heidät on saatu äänestämään.

Trumpin kampanja oli Soinin mukaan hyvä, vaikkei hän sisällöstä olekaan välttämättä samaa mieltä.

– Pitää vetää kovaa. Saada ihmiset liikkeelle. Kannattaminen ei riitä, äänestäminen riittää.

SUOMEN UUTISET