Eduskunta on järjestäytynyt lopullisesti virallisiin toimielimiin. Tärkein valinta oli kansanedustajien jäsenyys valiokunnissa, joissa kansanedustajat tekevät suurimman osan työstään.

Perussuomalaisten kansanedustajista moni sai hyvän vaikuttamispaikan heti ensimmäisellä eduskuntakaudellaan. Perussuomalaisten Nuorten entinen puheenjohtaja Simon Elo valittiin jäseneksi sekä suureen valiokuntaan että perustuslakivaliokuntaan.

Suureen valiokuntaan valittiin myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho, Mika Niikko, Anne Louhelainen ja niinikään ensimmäistä kauttaan eduskunnassa istuva Ville Tavio.

Perustuslakivaliokuntaan valittiin Kimmo Kivelä ja Leena Meri.

Ulkoasiainvaliokuntaan valittiin Tom Packalén ja ensimmäisen kauden edustajat Tiina Elovaara ja Veera Ruoho.

Valtiovarainvaliokuntaan valittiin Maria Tolppanen, Ville Vähämäki, Toimi Kankaanniemi ja ensimmäistä kauttaan eduskunnassa istuva Sami Savio.

Tarkastusvaliokuntaan valittiin Olli Immonen, Arja Juvonen ja Mika Raatikainen.

Mattila johtaa hallintovaliokuntaa

Hallintovaliokuntaa johtaa Pirkko Mattila. Jäseniksi tulivat lisäksi Vesa-Matti Saarakkala ja ensimmäisen kauden kansanedustaja Kari Kulmala.

Lakivaliokuntaan tulee Tom Packalén ja uudet edustajat Laura Huhtasaari ja Ville Tavio.

Maa- ja metsätalousvaliokuntaan valittiin Teuvo Hakkarainen, Reijo Hongisto ja Kari Kulmala, puolustusvaliokuntaan Olli Immonen, Lea Mäkipää ja Mika Raatikainen.

Sivistysvaliokunnassa jatkavat Ritva ”Kike” Elomaa sekä Kimmo Kivelä ja uutena valiokuntaan nousee Laura Huhtasaari.

Sote-valiokunnassa jatkaa Arja Juvonen ja siihen siirtyvät Vesa-Matti Saarakkala ja Anne Louhelainen.

Jalosesta liikenne- ja
viestintävaliokunnan pj.

Ari Jalonen (kuvassa) johtaa liikenne- ja viestintävaliokuntaa, jäseniksi tulevat lisäksi uudet kansanedustajat Jari Ronkainen ja Jani Mäkelä.

Työelämä- ja tasa-arvovaliokuntaan valittiin Juho Eerola, Reijo Hongisto ja Leena Meri, ympäristövaliokuntaan Martti Mölsä, Tiina Elovaara ja uusi edustaja Rami Lehto.

Talousvaliokuntaa johtaa Kaj Turunen ja jäseniksi tulevat Martti Mölsä ja Rami Lehto, tulevaisuusvaliokuntaan Ville Vähämäki ja Pentti Oinonen.

Ylen hallintoneuvostoon valittiin Olli Immonen, Kimmo Kivelä, Jari Ronkainen ja Maria Tolppanen.

Veli-Pekka Leskelä