Perussuomalaisten kansanedustaja Veijo Niemi vastustaa elvytysmiljardien pumppaamista EU:n kautta Etelä-Eurooppaan, mikä ei rakenna Suomeen kestävää yritystoimintaa. Sen sijaan valtion olisi tuettava suoraan niitä ihmisiä Suomessa, jotka koronapandemian takia ovat menettäneet toimeentulonsa. 90-luvun laman seuraukset eivät saa toistua.

Yhdysvaltain osavaltiot ja Sveitsin kantonit vastaavat itse omasta taloudestaan ilman, että liittovaltio tai federaatio tulisivat siihen väliin sotkemaan. Kansanedustaja Veijo Niemi uskoo, että juuri siksi nuo liitot ovat toimineet onnistuneesti.

– Korona-ajan tuki kohdistuu USA:ssa suoraan kansalaisille. Viimeksi jokainen heistä sai 1 400 dollarin elvytyssekin ja pienyritykset saavat palkanmaksutukea, jotta vältytään työntekijöiden irtisanomisilta. Niin toimii liittovaltio! Tukirahat kohdistuvat suoraan. Niitä ei pyöritetä ympäri maan ääriä, Niemi sanoo.

Mitä Etelä-Eurooppaan kipatut miljardit tuovat Suomelle?

Puola, Kreikka ja Romania ovat jo vuosia olleet suurimpia EU:n tuensaajia. Niemi kysyy, ovatko ne luoneet omaa tuottavaa toimintaa. Miksi Italia ei halua lainaa edes negatiivisella korolla, vaan tulonsiirtoja toisista maista? Luonnollisesti sellaista halutaan jatkaa loputtomiin.

– Elvytysrahan pumppaaminen EU:n kautta kiertävään näennäiseen toimintaan ei rakenna kestävää yritystoimintaa. Kuka muistaa, kun viisi vuotta sitten suurimpia maataloustuen saajia olivat mm. kuningatar Elisabet II ja miljardööri, saudiprinssi Khalid Abdullah al Saud?

– Mitä odotatte Etelä-Eurooppaan kipattujen miljardien oikeasti tuovan Suomelle? Mikä vientiteollisuuden haara Suomessa silloin menestyy? Niemi kysyy.

Elvytysrahat kohdennettava Suomeen

Nyt monet PK-yritykset ovat ongelmissa. Kun halutaan aitoa kotimaista elvytystä, on Niemen mielestä tehtävä järkevää kohdentamista ja motivoimista. Silloin yritystoiminta saadaan nousuun ja työntekijät aidosti työllistyvät.

– Meidän on tuettava suoraan USA:n elvytyssekkien tavoin myös niitä ihmisiä, jotka ovat nyt menettäneet toimeentulonsa. Heitä ei saa 1990-luvun laman tyyliin antaa perintäfirmojen saaliiksi.

– Siis ei rahojamme Etelä-Eurooppaan, vaan kotimaahan aktiivisia ihmisiä ja yrityksiä rehellisesti tukemaan ja motivoimaan, Niemi vaatii.

Suomen Uutiset