Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko kirjoittaa blogissaan, että Suomen asunnottomuusongelma olisi poistettavissa välittömästi, jos tahtoa vaan löytyy.

Niikon mielestä vailla asuntoa olevat suomalaiset voitaisiin majoittaa tyhjiksi jääneisiin vastaanottokeskuksiin erilaisten hätämajoitusratkaisujen ja kadulla nukkumisen sijaan.

– Ministeri Kimmo Tiilikainen toistaa edeltäjiensä tapaan samaa mantraa asunnottomien tilanteessa, mutta ei ratkaise sitä. Miksi jäädä historiaan ministerinä, joka ei käyttänyt valtaansa asunnottomien poistamiseksi, kun se kuitenkin on mahdollista? Niikko kysyy.

– Asunnottomuuden häpeä 100-vuotiaassa Suomessa tulee korjata viipymättä. Jos kykenimme asuttamaan 32 000 vierasta lähes yhdessä yössä, miksi emme kykenisi hoitamaan parin tuhannen asunnottoman asiaa vastaavalla päättäväisyydellä?

Hätämajoitusta entisiin vastaanottokeskuksiin

Niikko huomauttaa, että Suomi täyttää 100 vuotta ja 7 000 asunnotonta nukkuu öitä milloin missäkin.

– Tänään vietetään asunnottomien yötä. Ministerillä olisi valta, ei ainoastaan puhua, vaan myös ratkaista asunnottomuusongelma. Löytyykö tahtoa? Niikko kysyy.

Niikko viittaa asuntoministeri Tiilikaisen haastatteluun tänään MTV:n Huomenta Suomi -lähetyksessä. Niikon mukaan ministeri ei esitä konkreettisia toimenpiteitä asunnottomien nopeaan auttamiseen.

– Jo yli 160 vastaanottokeskusta on lakkautettu. Liikenisikö hallitukselta näistä edes pari kipeimmässä tarpeessa oleville asunnottomille?

SUOMEN UUTISET

Tagit