Mistä hintojen nousu sitten johtuu ja mitä asialle voidaan tehdä? Asiaan pureutuvat taloustieteen professori Matti Viren ja kansanedustaja Ville Tavio (ps.). Tilaisuus lähetetään suorana verkkolähetyksenä keskiviikkona kello 9.00 alkaen.

Suomen Perusta käynnistää uuden ohjelmasarjan Perusasiaa suomalaisille. Sarja läpivalaisee yhteiskuntamme ongelmia ja esittelee niihin johtaneita juurisyitä ja korjausehdotuksia.

Katso suorana kello 9.00 alkaen:

Perusasiaa-sarjan ensimmäisessä jaksossa käsitellään inflaatiomörköä, joka romuttaa kotitalouksien ostovoiman, heikentää teollisuuden kilpailukyvyn ja vie Suomen konkurssin partaalle. Ovatko raketinomaisesti nousevan inflaation juurisyyt Putinin vai Saarikon toimet?

Kiihtyvä inflaatio ja hintojen nousu kurittavat tavallista kansalaista. Tämä näkyy niin ruokakaupan kassalla, asumiskuluissa kuin bensapumpulla. Ukrainan sota on kiihdyttänyt vallitsevaa kehitystä, ja valtionvarainministeri Annika Saarikko on puhunut ”Putinin hinnoista”, mutta tosiasiassa energian hinnan nousu ja inflaatio laukkasivat jo ennen sodan alkamista. Olisiko yhtä perusteltua puhua ”Saarikon hinnoista”, sillä nykytilanteeseen on jouduttu suurelta osin Suomessa ja Euroopassa tehdyin poliittisin päätöksin?

Inflaatioasiaan pureutuvat Turun yliopiston taloustieteen professori (emeritus) Matti Viren ja kansanedustaja Ville Tavio (ps.).

Tilaisuus lähetetään suorana Youtube-verkkolähetyksenä. Länetyslinkki tulee näkyviin tälle sivulle sekä Suomen Uutisten ja perussuomalaisten Youtube-sivulle.

Tervetuloa mukaan! Yleisö voi esittää kysymyksiä Youtuben kommenteissa. Osallistujat vastaavat aikataulun puitteissa.

SUOMEN UUTISET