Perussuomalaisten eduskuntaryhmä arvostelee hallitusta silmänkääntötempusta, kun hallitus kehui budjettiriihen tiedotustilaisuudessa keventävänsä verotusta korottamalla perusvähennystä, työtulovähennystä sekä valtion- ja kunnallisverotuksen eläketulovähennyksiä. Nämä vähennykset kuitenkin korvataan muilla veronkorotuksilla täysimääräisesti.

– Älkää luulko, että hallitus lisäisi lopulta sitä, mitä elämisen jälkeen käteen jää. Hallitus korottaa muun muassa alkoholiveroa ja energiaveroa. Energiavero tuntuu erityisesti asuinkustannuksissa lämmityspolttoaineiden hinnankorotuksena. Lisäksi hallitus on luomassa uuden virvoitusjuomaveron. Saa nähdä, mitä se edes pitää sisällään, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri miettii.

Karsisimme kovalla kädellä haittamaahanmuuton kuluista

Meri huomauttaa, että hallituksen nyt esille tuomat työ- ja eläketulovähennykset olivat vuosi sitten esillä perussuomalaisten varjobudjetissa.

– On tietysti hienoa, että hallitus otti nämä ideat vuoden päästä vastaan, Meri toteaa.

Perussuomalaiset alentaisivat ensi vuonna suoraan ansiotuloverotusta ja säästäisivät muun muassa turvapaikanhakijoiden kuluista.

– Meillä on selkeä periaate: suomalainen ensin. Me karsisimme kovalla kädellä haittamaahanmuuton kuluista ja alentaisimme sillä suoraan ansiotuloverotusta keksimättä uusia veroja. Näin ostovoima oikeasti kasvaisi.

SUOMEN UUTISET