Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen hiillosti hallitusta tänään suullisella kyselytunnilla uusista aselain tiukennuksista, jotka ministeriö on valmistellut EU:n asedirektiivin johdosta. Immosen mukaan hallituksen esitys on huomattavasti tiukempi kuin mitä direktiivi vaatii.

– Tällä kertaa ongelma ei ole pelkkä EU. Hallitus on ajamassa Suomeen vielä tiukempaa aselainsäädäntöä kuin mitä EU vaatii! Immonen huomautti.

Immonen totesi, ettei suomalaisia metsästäjiä, ampumaurheilijoita ja muita aseharrastajia voi rangaista siitä, että islamisti päättää tehdä terrori-iskun Euroopassa. Asedirektiivin uudistaminen sai lähtölaukauksensa aikanaan Pariisin terrori-iskusta.

– Näitä iskuja ei estetä kiusaamalla lainkuuliaisia suomalaisia!

Lukuisat asiantuntijajärjestöt tyrmänneet

Immonen huomautti, että lukuisat asiantuntijajärjestöt ovat tyrmänneet hallituksen aselakiesityksen.

– Lakiesityksessä on muun muassa sellainen älyttömyys, jossa kivääri, johon on kiinnitetty yli 20 panoksen lipas tyhjänä, menee samaan kategoriaan tykkien ja raketinheittimien kanssa. Tämä on täysin järjetöntä, Immonen sivalsi.

Perussuomalaiset ovat toistaiseksi ainoa puolue, joka on ottanut kantaa aselakiesitykseen. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä haluaa esitykseen lukuisia lievennyksiä ja haluaa toteuttaa vain direktiivin vaatiman minimin.

– Kai te nyt aiotte korjata nämä lakiesitykseen sisältyvät täysin kohtuuttomat tiukennukset, jotka kurittavat suomalaisia aseharrastajia, Immonen tivasi sisäministeri Kai Mykkäseltä (kok.).

Mykkänen lupasi Immoselle, että lain yksityiskohtiin tehdään lähiviikkoina muokkauksia. Jää nähtäväksi, mitä ne ovat.

SUOMEN UUTISET