Peruspuurtajat moittivat tiedotteessaan työnantajapuolta, joka esittää käynnissä olevissa TES-neuvotteluissa työehtoihin pelkästään heikennyksiä.

Pitkän linjan perussuomalaiset ay-aktiivit Ari Perämaa, Kirsi-Maarit Asplund, Seppo Tamminen ja Mikko Nurmo moittivat työnantajien Eteläranta kympin leiriä asennevammasta. Peruspuurtajien mukaan talkootunnit eivät paranna työllisyyttä millään tavalla, joten epätasa-arvoinen kiky pitää poistaa kaikilta.

– Vaadimme aitoa sopimista. Molemmin puolinen paikallinen sopiminen on jo nyt mahdollista. Työehtosopimukset määrittelevät minimiehdot silloin, kun sopiminen ei onnistu, mutta nyt EK:n ja Suomen Yrittäjien vaatima paikallinen sopiminen tarkoittaa heidän mielestään työnantajan direktio-oikeutta, Peruspuurtajat toteavat tiedotteessaan.

– Kaikkea ei aina tarvitse repiä työntekijän selkänahasta. Kilpailukykyä on mahdollista parantaa muillakin keinolla kuin työehtoja polkemalla. Työehtojen on oltava sellaiset, joilla turvataan ihmisten ostovoima ja palkalla on tultava toimeen ilman valtion lisätukia.

– Työehtosopimusten yleissitovuus säilyy vain ammattiliittoon kuulumalla. Perussuomalaiset ay-aktiivit kannustavat kaikkia töissä olevia liittymään omana alansa ay-liittoon.