Jussi Halla-ahon (ps.) johtaman puoluehallituksen mukaan syksyyn kaavailtuja maakuntavaaleja tulisi siirtää puolella vuodella, keväään 2019 eduskuntavaalien yhteyteen.

Kannanotossa moititaan hallituksen toimintaa. Se yrittää runnoa läpi valtavaa määrää sotelakeja suurella kiireellä.

– Kyseessä on Suomen historian suurin aluehallinto- sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen, jota tehdään eduskunnassa äärimmäisen niukalla, vain muutaman kansanedustajan enemmistöllä. Tällaisissa asioissa pitäisi pyrkiä kuulemaan ja tavoittelemaan suurempaa konsensusta. Lisäksi ongelmia ja korjaustarpeita on niin paljon, ettei kaikkia millään ehditä ratkaista. Hallituksen toiminta ei ole hyvää lainvalmistelua, eikä tuloksena voi syntyä hyvää lainsäädäntöä. Kyse on suomalaisten terveydestä.

– Tärkeää olisi nyt se, että maakuntavaaleja siirrettäisiin kevääseen. Eduskunnalle annettaisiin mahdollisuus käsitellä sotelait kunnolla, huolellisella lainvalmistelutavalla.

– Perussuomalaiset ovat valmiita vaaleihin, olivat ne sitten syksyllä tai keväällä. Mutta eduskuntatyön kannalta aikataulu on viritetty liian kunnianhimoiseksi, käytännössä mahdottomaksi.

SUOMEN UUTISET