Juuri äidiksi tullut ja lääkäriksi valmistunut Karolin Hakim murhattiin keskellä päivää ja katua Malmössä elokuun lopulla. Naisen sylissään kantama vauva selvisi hengissä. Nyt poliisi on viimein päässyt tutkimuksissaan askeleen eteenpäin ja julkaissut kuvan epäillystä murhaajasta. Tekijöitä oli kolme, joista yksi tallentui kirkkaasti kuviin.

Silmukka lastaan sylissä kantaneen äidin murhaajien ympärillä kiristyy, sillä harvinaista kyllä, nyt pelon ja vaikenemisen kulttuuri ei suojele rikollisia.

Poliisi on saanut murhapaikalla otetut valokuvat tuntemattomalta yksityishenkilöltä ja poliisi on myös varma siitä, että kuvissa näkyy kaksi murhaan osallistuneesta kolmesta henkilöstä.

Poliisi odottaa vihjeitä

Kuvissa näkyvät mustaan huppariin pukeutunut mies, pakoauto sekä ratin takana toinen murhasta epäillyistä vaikeasti tunnistettavana. Poliisi toivookin nyt, että kuvat johtavat tekijöiden jäljille mahdollisimman pian.

– Tekoon on osallistunut useampia henkilöitä, joista kuvissa näkyy ainoastaan kaksi, korostaa poliisin edustaja.

Pakoauto löydettiin ammattimaisesti poltettuna pian murhan jälkeen, eikä siitä saanut talteen epäiltyjen DNA-näytteitä.

Jengirikollisuus taustalla

Poliisi on jo pidättänyt yhden henkilön murhasta epäiltynä. Kuitenkin on vielä epäselvää, kuka ampui kuolettavat laukaukset. Selvää on kuitenkin se, että murha liittyy jengien välienselvittelyihin ja poliisi on tiettävästi saanut murhaan liittyviä vinkkejä myös rikollisilta.

Murhatun naisen mies on taustaltaan jengirikollinen, mutta pääsi pakoon ampujia. Murhan mahdollisena motiivina on Tanskassa tapahtuneen arvokuljetusryöstön pieleen mennyt saaliinjako. Murhatutkinnan parissa työskentelee edelleen täysipäiväisesti 20-25 poliisia.

SUOMEN UUTISET