Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kommentoi valtaviin mittasuhteisiin revähtäneitä turvapaikanhakijamääriä. Hän vaatii turvapaikkahakemusten nopeaa käsittelyä ja välittömiä palautuksia, mikäli hakemukset ovat perusteettomia.

– Olemme jo vuosia varoittaneet turvapaikanhakijoihin liittyvien kustannusten noususta, ja nyt ongelma on käsillä, Terho toteaa.

– Turvapaikka-anomusten käsittelyaikoja on kyettävä lyhentämään ja hylkäävän päätöksen saaneiden hakijoiden palautukset tehtävä viipymättä, kuten hallitusohjelmassa linjataan ja mihin tähtääviin toimiin on jo ryhdytty. Samoin perheenyhdistämisen kriteereitä on tarkennettava pikaisesti ja maahanmuuton kokonaiskustannuksista on mahdollisimman pian laadittava riippumaton selvitys, kuten on päätetty, toteaa Terho.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä pitää ensiarvoisen tärkeänä, että hallitus kiirehtii hallitusohjelmaan kirjattuja maahanmuuttopolitiikan linjauksia, jotka selvittävät ja alentavat humanitaarisen maahanmuuton kustannuksia. Vallitsevassa taloudellisessa tilanteessa maahanmuuttopolitiikan kustannusten kasvu on pyrittävä päättäväisesti minimoimaan.

Sisäministeriö arvioi, että Suomeen voi tulla jopa yli 15 000 turvapaikanhakijaa tänä vuonna. Luku on 10 000 ihmistä enemmän kuin oli arvioitu.

SUOMEN UUTISET