Eduskunnan puhemies Maria Lohela osallistuu itsenäisyyden satavuotisjuhliin Floridassa ja tapaa Lake Worthin alueella asuvia suomalaisia 17.–19.2.2017.

Matkalle osallistuvat kansanedustajat Eero Lehti (kok.), Tytti Tuppurainen (sd.) ja puhemiehen puoliso Samppa Mattila.

Suomi 100-pääjuhlan lisäksi ohjelmaan kuuluu muun muassa tutustuminen suomalaisten Kerhotaloon, Suomi-taloon ja Lepokotiin sekä osallistuminen juhlajumalanpalvelukseen. Puhemies Lohela tapaa kaupungin johtoa ja käyttää puheenvuoron suomalais-amerikkalaisen kauppakamarin FACC:n järjestämässä tilaisuudessa. Floridassa toimii parikymmentä suomalaisyritystä.

– Ulkosuomalaiset ovat suuri voimavara Suomelle. Pidän tärkeänä, että yhteytemme ja vuorovaikutuksemme säilyvät tiiviinä. Floridan paikallinen suomalaisyhteisö on valmistellut useita vuosia Suomi 100-juhlallisuuksia. On hienoa saada juhlistaa yhdessä itsenäisyytemme satavuotisjuhlaa, Lohela sanoo.

Floridassa asuu ympäri vuoden noin 10 000 suomalaista, minkä lisäksi alueella on talvisin paljon suomalaisia matkailijoita. Suomalaissiirtolaiset ovat olleet merkittävässä asemassa Lake Worthin kaupungin rakentajina ja asukkaina. Vielä 1960- ja 1970-luvuilla suomalaisten kerrotaan olleen alueen suurin etninen väestönosa.

SUOMEN UUTISET