Vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo vaatii muslimihuivin käytön sallimista asepalveluksessa. Vihreä ministeri Maria Ohisalo haluaa sallia saman poliisivoimissa.

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra on jyrkästi toista mieltä.

– En halua hijabeja sen paremmin poliiseille kuin armeijaan. Kyseessä ei ole mikä tahansa vaate tai asuste, vaan pohjimmiltaan naisen alistamisen väline – eikä tasa-arvoinen Suomi saa sellaista edistää, Purra jyrähtää.

Islam uhkaa tasa-arvoa ja naisten oikeuksia

Purra muistuttaa, että perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa päinvastoin vaaditaan, että ”täyskaavut” eli burkat ja niqabit sekä pikkutyttöjen huivit tulee kieltää tasa-arvon ja lasten oikeuksien varjelemiseksi.

– Yksi tärkeimmistä periaatteistani politiikassa on huolehtia siitä, että maamme säilyy tasa-arvoisena ja ihmisoikeuksia kunnioittavana hyvinvointiyhteiskuntana. Valitettavasti tietyistä maista tuleva maahanmuutto uhmaa tätä monella rintamalla, Purra sanoo.

– Hijab, burka, niqab tai burkini ei ole muotivirtaus eikä nykyaikaa. Se ei ole uusi vaate eikä millään tavalla cool. Se ei ole jännittävää erilaisuutta, kansainvälisyyttä tai kehitystä, Purra sanoo.

Emme saa alistua dogmaattisen islamin vaatimuksille

Purra muistuttaa, että huivi on osa laajaa islamiin kuuluvaa koneistoa, joka joko alistaa tai ainakin arvostaa naista vähemmän kuin miestä.

– Se kertoo, että nainen on pohjimmiltaan miehen omaisuutta, ilman autonomiaa. Naisen tulee peittää itsensä, naisen tulee suojella siveyttään, naisen tulee palvella miestä. Islamin mukaisesti elävät miehet ja naiset eivät ole tasa-arvoisia keskenään missään asiassa, mikäli ymmärrämme tasa-arvon, kuten se tavataan länsimaissa ymmärtää, Purra selittää.

– Miksi me alistumme dogmaattisen islamin vaatimusten edessä? Olemme vuosikymmenien ja vuosisatojen kuluessa saavuttaneet tämän kehityksen ja naisille tasavertaisen aseman. Mikäli mieheni yhtäkkiä vaatisi, että minun pitää peittää itseni tai en saa mennä ulos, hän joutuisi oikeuteen, Purra toteaa.

Muslimimaissa feministit riisuvat huivit

Samaan aikaan kun suomalaiset vihervasemmiston edustajat puolustelevat ja haluavat edistää huivin käyttöä ja muita islamin tapoja piilottaa ja hiljentää nainen, ympäri maailmaa rohkeat musliminaiset riisuvat huivejaan ja kääntyvät vastustamaan patriarkaalista alistuskoneistoa, Purra muistuttaa.

– Monissa maailman maissa naiset joutuvat vaikeuksiin, vankilaan, heitä kidutetaan, jopa tapetaan, heidän kieltäydyttyään käyttämästä islamin heille pakottamia asuja.

– En tule koskaan ymmärtämään, mikä saa länsimaisen, vapaan, tasa-arvoisen, hyväosaisen, kaiken saaneen ”feministin”, sukupuolesta riippumatta, puolustamaan toisten naisten alistamista. Suomalaiseen yhteiskuntaan integroituminen edellyttää sukupuolten välisen tasa-arvon hyväksymistä, Purra sanoo.

SUOMEN UUTISET