”Tuulivoimatuet ovat huikeat 2 miljardia euroa vaalikauden aikana. Kannattaisiko tukemista kannattaneen sdp:n Sanna Marinin pyytää eduskunnan tietopalvelua laskemaan montako täysipäiväistä hoitajaa kyseisellä kahdella miljardilla voisi palkata vanhusten hoivakoteihin”, työmies Matti Putkonen ihmettelee.

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen paheksui torstain tuumaustunnilla rahan kylvämistä tuulivoimatukeen.

– Valtiovarainministeriön virkamiesten perinteinen vaalinavaus madonlukuinen kuultiin alkuviikosta. Virkamiehet perinteen mukaan toppuuttelivat jo nyt vappupuheilla avattua vaalilupausten huutokauppaa. He myös virkamiesten sivistyksellä huomauttivat Juha Sipilälle, ettei kannattaisi liiemmälti saavutuksilla rehvastella. Kestävyysvaje ei ole kuihtunut mihinkään. Valtiontaloutta on sopeutettava 2 miljardilla tulevan vaalikauden aikana. Summa on 500 miljoonaa euroa joka vuosi.

Putkonen toteaa, että sopeuttaminen on ”helppoa kuin heinänteko”:

– Lakkautetaan kaikkein haitallisin ja hyödyttömin yritystuki kuten sovittiin. Ennen loikkauksen aiheuttamaa sinistymistä perussuomalaisten ministeriryhmä linjasi, että verovaroista ei tule tukea terveydelle vaarallista tuotantoa. Tuolloisen perussuomalaisten ministeriryhmän kannan toi julki ulkoministeri Timo Soini Maaseudun Tulevaisuuden vieraskolumnissaan 2.12.2016; ”Valtion ei tule tukea terveydelle vaarallista tuotantoa”. Ministereiden sinistymisestä seurasi, että he suostuivat tekemään uusiutuvien energiamuotojen lakipaketin, vaikka tutkimukset tuulivoiman terveysvaikutuksista ovat edelleen pahasti vaiheessa. Kaikki oli kaupan, kunhan hillotolppa turvattiin, Putkonen moitti.

”Tuulivoiman tukeminen on mieletöntä”

Useat tutkijat, viimeksi A-studiossa tiistaina, ovat perussuomalaisten kanssa järkilinjalla: On mieletöntä tukea tuulivoimatuotantoa, Putkonen huomautti.

– Eikö demari, Sanna Marin, edes epäröinyt sormi äänestysnapilla, kun painoi nappia uuden uusiutuvien energiamuotojen lakipaketin puolesta. Marin tiesi kannattavansa esitystä, joka nostaa vuosittaiset tuulivoimatuet 500 miljoonaan euroon.

Tuulivoimatuet ovat huikeat 2 miljardia euroa vaalikauden aikana.

– Kannattaisiko Sanna Marinin pyytää eduskunnan tietopalvelua laskemaan montako täysipäiväistä hoitajaa kyseisellä kahdella miljardilla voisi palkata vanhusten hoivakoteihin, Putkonen kysyy.

Tuulivoimatuet lihottavat sijoitusyhtiöiden kirstuja ja ex-ministeri Pekkarisen perheen lompakoita

Putkosen mukaan demarien arvopohja paljastui, kun demarit olivat valmiit nostamaan tuulivoimatukia.

– Tuulivoimatuet lähinnä lihottavat paratiisisaarilla lymyilevien sijoitusyhtiöiden kirstuja ja siinä sivussa ex-ministeri Mauri Pekkarisen perheen lompakoita. Arvopohja mitataan joka päivä vaalikauden aikana. Se mitataan teoilla ja valinnoilla. Arvopohjaa ei mitata muutamaa kuukautta ennen vaalipäivää lämpimäkseen pidettävillä toripuheilla.

– Äänestäjien kuluttajansuojan varmistamiseksi demareiden on syytä mainostaa, että demarit ilmastopoliittisista syistä valitsevat rahojen laittamisen tuulivoimatukiin sen sijaan, että niukat rahat laitettaisiin suomalaisten köyhien sekä vanhusten hädänalaisen aseman parantamiseksi.

Tuumaustunnin taltiointi.


SUOMEN UUTISET