Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen harmittelee, että Sanna Marinin hallitus lopettaa veropäätöksillään turvetuotannon Suomessa. – Sitä on turha kepulaistenkaan kiistää.

Matti Putkonen muistutti tuumaustunnin aluksi, että perussuomalaiset ovat jo vuosia vaatineet tuulivoiman hulppeiden tuotantotukien lopettamista.

– Erityisesti kepulaiset ovat vastustaneet esitystämme vedoten investointisuojaan. Keskusta puolustaa kynsin ja hapain kansainvälisten sijoittajien investointisuojaa, mutta ei piittaa tuon taivaallista suomalaisten investointisuojasta.

– Me perussuomalaiset vaadimme turveyrittäjille lakiin perustuvia korvauksia, koska Suomen hallitus on päätöksillään vetämässä maton koko elinkeinon alta. Hallitukselta ei ole herunut myötätuntoa turveyrittäjille, Putkonen sanoi.

Turvetuottajatkin tietävät: kepu pettää aina

Putkonen kuvasi, että kepulaiset yrittävät hätäpäissään väittää, että EU:n oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta maksetaan korvauksia turveyrittäjille. Putkosen mukaan väite ei pidä paikkaansa.

– Sen kepulaisetkin tietävät varsin hyvin. EU:n oikeudenmukaisesta siirtymän rahastosta ei määritelmällisesti rahaa myönnetä vanhan tuotannon menetysten kompensaatioon. Kepun hätävalheilla on lyhyet jäljet.

– Jälleen tuli todistettua vuosikymmeniä vanha totuus: kepu pettää aina. Nyt sen joutuvat käytännössä kokemaan maaseudun asukaat, työntekijät ja yrittäjät, mutta ennen kaikkea turvetuottajat ja turpeesta elantonsa hankkivat.

Veronkorotukset autioittavat maaseudun

Putkonen muistuttaa, että keskusta lupasi hallitukseen mennessään pitää maaseudun puolta.

– Miten kävi? Bensan, dieselin ja polttoöljyn veronkorotukset autioittavat maaseutumme.

– Eduskunnan suuri valiokunta päätti vuonna 2002 lantinheitolla äänten mennessä tasan, että turve on fossiilinen eikä uusiutuva polttoaine. Suomesta poiketen Ruotsi on antanut turvesähkölle vihreän sertifikaatin.

SUOMEN UUTISET