Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen toteaa, että hallituksen hiilineutraalisuusprojekti on kuorrutettu rakenteellisesta korruptiosta hyötyvällä rälssillä. – Tämä maksetaan kiinteistö-, bensa-, diesel- ja sähköverojen korotuksilla suomalaisilla työntekijöillä, pk-yrityksillä, eläkeläisillä ja työttömillä. Marinin hallituksen oikeudenmukaisuushokema on kuplien kupla ja kaikkien aikojen kusetus.


Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen läksyttää hallitusta kevytmielisestä rahankäytöstä ja todellisuudentajun puutteesta.

– Valtiovarainministeriön kansliapäällikön Martti Hetemäen työryhmän raportissa Koronakriisin jälkihoito ja jälleenrakennus todetaan, että ”velkasuhteen vakauttaminen 2020-luvun aikana vaatisi julkisen talouden vahvistamista noin 7 miljardilla. Edelleen tätä voidaan pitää vähimmäistavoitteena.”

– Hetemäen punnittu viesti valui hukkaan kuin vesi hanhen selästä. Sanna Marinin ja Katri Kulmunin taustapirujen on vaikea tunnustaa edes itselleen, saatikka ulkopuolisille, että raha on rajallinen suure.

Putkonen ihmettelee, miksi hallitus koronakriisissäkin jatkaa miljardien eurojen syytämistä hiilineutraalisuustavoitteen toteuttamiseen, kasvattaa sekä kehitysyhteistyö- että haittamaahanmuuttomäärärahoja ja syytää satoja miljoonia markkinaehtoisesti kannattavan viheryritystoiminnan suoraan tuotantotukeen.

– Tämä maksetaan kiinteistö-, bensa-, diesel- ja sähköverojen korotuksilla suomalaisilla työntekijöillä, pk-yrityksillä, eläkeläisillä ja työttömillä. Marinin hallituksen oikeudenmukaisuushokema on kuplien kupla ja kaikkien aikojen kusetus, Putkonen sanoo.

Hallituksen lobbarit eivät tahdo pysyä housuissaan

Putkonen ottaa esille myös hallituksen ympärillä hääräävien ulkopuolisten kuiskutteljoiden verkoston.

– Hallituksen neuvonantajina toimiva lobbariverkosto ja muut ympärillä parveilevat hyödyntavoittelijat eivät tahdo pysyä housuissaan ja esittelevät tohkeana: ”Koronaelvytys on vain kerran elämässä.” He ovat sisäistäneet, että nyt on otollinen aika toteuttaa miljardiluokan puhallus veronmaksajilta punavihreälle korporaatioveljeskunnalle. Esimerkkejä riittää: hallitus on päättänyt sijoittaa hupenevia veroeuroja Hiilineutraali Suomi 2035 -hankkeeseen vuosien 2021-2024 aikana yhteensä 7,3 miljardia euroa.

– Lisäksi hallitus on sitoutunut sijoittamaan suomalaisten veroeuroja vähintään 750 miljoonaa EU:n 100 miljardin euron Green Deal -rahastoon. Varoista merkittävä osa kanavoitaisiin hiilestä riippuvaisiin maihin kuten Puola, Tšekki ja Saksa. Suomi on tehnyt jo pakkolain, jolla kivihiilen käyttö sähkön – tai lämmöntuotannon polttoaineena kielletään 1.toukokuuta 2029 alkaen.

Putkosen mukaan Suomella ei ole yksinkertaisesti varaa lähteä rahoittamaan muiden kivihiilestä luopumista.

– Se olisi myös moraalisesti väärin niitä suomalaisia kuntia ja yrityksiä kohtaan, joilta pakkolaki edellyttää satojen miljoonien energiatuotannon muutosinvestointeja.

Historiasta ei opittu mitään

Putkosen mukaan historiasta ei ole opittu mitään.

– Siellä missä on valtion tukia, siellä tukia valuu vääriin taskuihin. Mitä valtavammat valtion tuet ovat, sitä valtavammat ovat petokset. Europolin mukaan anteliaat sekä kansalliset että EU-tuet yhdistettynä löyhään valvontaan mahdollistavat sen, että uusiutuvan energian ja erityisesti tuulivoiman tuet kasvattavat harmaata taloutta, lahjontaa ja korruptiota.

Putkonen huomauttaa, että tapauksia on paljastunut Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa.

– Suomi ei ole tässäkään Pekkaa tai Mauria pahempi, pikemminkin päinvastoin. Tuulivoimayritykset maalailivat ahdingossa painiville kunnille katteettomia tulolupauksia. Kuntien eliitti ostettiin projektien tahdottomiksi takuumiehiksi. Monissa kunnissa on kuntalaisten mitta tullut täyteen ja kansalaisaktiivisuus on kaatanut monia tuulivoimahankkeita, aivan kuten Saksassa.

– Kansalaisaktiivisuus on se voima, jolla voidaan kaataa korruptoituneen tuulivoimakartellin valtausyritykset kunnissa jatkossa, kuten myös kansalaisaktiivisuudella voidaan kaataa hallituksen suunnittelema öljylämmityskielto.

Keskusohjattu teollisuus- ja energiapolitiikka on tuhoisaa

Putkonen sanoo, että Suomessa hiilineutraalisuusprojekti on kuorrutettu rakenteellisesta korruptiosta hyötyvällä rälssillä.

– Korruptio, korporatismi ja hyötyvä rälssi kulkevat käsi kädessä. Homma perustuu korporatiivisen kolmikantaisen rakenteen kautta saavutettavan sisäpiiritiedon avulla toteutettavaan poliittisen päätöksenteon kaappaamiseen.

– Korporatismilla on neuvostomallin mukaan tapana toimia muodollisesti demokraattisesti ja levittää toimintatapaa kaikille päätöksenteon alueille. Neuvostomallin mukaisesti nykyinen hallitus röyhkeästi määrittää minkälaista teollisuutta ja energiatuotantoa Suomessa ylipäätään saa harjoittaa. Lähihistoria on osoittanut, että keskusohjattu teollisuus- ja energiapolitiikka on tuhoisaa, Putkonen päivittelee.

Tärkeintä olisi laskea liikkumisen ja asumisen verotusta

Perussuomalaisen kansanliikkeen motto on viimeiset kymmen vuotta ollut: ”Ensin suomalainen työ ja yrittäminen, jos sitten aikaa ja rahaa jää, niin maailman parantaminen.”

– Marinin hallituksen hiilineutraalisuustavoitteen perheillä maksatettavat hinnankorotukset asumisen ja liikenteen osalta ovat kuitenkin myrkkyä koko Suomen asuttuna pitämisen kannalta, Putkonen sanoo.

Työmies painottaa, että tärkeimmät pikaisesti toteutettavat poliittiset päätökset ovat juuri nyt liikkumisen ja asumisen verojen laskeminen.

– Suomessa on pisimmät etäisyydet ja kylmin ilmasto koko Euroopassa. Nyt mennään poliittisin päätöksin askel askeleelta päinvastaiseen suuntaan ilmastonmuutoksen varjolla. Korkeat autoilun ja asumisen verot on tapa poliittisilla päätöksillä supistaa työssäkäyntialueita. Kyseessä ei ole luonnonlaki, vaan poliittisiin päätöksillä ilmastonmuutoksen varjolla tehtävä raaka keskittämispolitiikka Suomessa.

SUOMEN UUTISET