Tukholman eteläpuolelta Skärholmenilta löytyi sunnuntaina aamuyöstä kuoliaaksi ammuttu mies. Uhri on Expressenin tietojen mukaan 18-vuotias Östbergsnätverket-rikollisverkoston johtaja, jota on aiemmin epäilty osallisuudesta omaan jengiinsä liittyvään murhaan.

Östbergsnätverket on viime vuosina ollut mukana monissa verisissä konflikteissa, jotka ovat johtaneet taas uusiin murhiin ja pommi-iskuihin. Nyt jengi on mitä ilmeisimmin joutunut sisäisen väkivallan kierteeseen ja kostot seuraavat toisiaan.

Murhattua epäiltiin murhasta

Viikonloppuna murhattu 18-vuotias mies on Expressenin mukaan poliisin hyvin tuntema ja hän on kuulunut väkivaltaisen Östbergsnätverk-jengin sisäpiiriin. Hänet on yhdistetty viime kesänä tapahtuneeseen 30-vuotiaan miehen murhaan. Tuolloisella uhrilla oli suhteita Östbergin verkoston johtoon ja hänetkin surmattiin ampumalla.

Kuulusteluissa 18-vuotias kielsi osallisuutensa veritekoon. Syyttäjän mukaan mies oli toiminut murhassa autonkuljettajana. Syytetty ilmoitti, ettei hän osaa ajaa autoa. Hänet päästettiin vapaalle jalalle, mutta epäilykset jäivät.

Hatkat laitoksesta

Poliisi ei ole pidättänyt ketään viikonlopun murhaan liittyen. Nyt ammuttu mies ehti tehdä ennen kuolemaansa pitkän rikollisen uran ja hänet on tuomittu muun muassa huumausainerikoksista, pahoinpitelystä, pakottamisesta sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Mies asui suljetussa nuorisokodissa (SiS). Syyskuussa hän anoi siirtoa avolaitokseen. Pyyntö hylättiin sillä perusteella, että hoidolla suljetussa yksikössä oli vielä syynsä.

SUOMEN UUTISET