Helsingin Sanomat muutti joitain päiviä sitten täysin käsittämättömiä suosituksia antanutta vaalikonettaan yleisestä paineesta johtuen. Kauaa ei kerennyt maailma vanheta, kun Suomen uutiset paljasti Yle Kioskin vaalikoneen räikeän puolueellisuuden, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja ja Ylen hallintoneuvoston jäsen Jari Ronkainen.

– Yle, joka on aiemmin ollut kovin huolestunut vaalivaikuttamisesta, sortuu nyt omaan ansaansa. Verovaroilla pyörivä yhtiö, joka strategiassaan peräänkuuluttaa riippumattomuutta, luotettavuutta ja ihmisten arvostamista, toimii täysin päinvastoin!

Bloggaajaa syytetään kunnianloukkauksesta

Ronkainen toteaa, että Ylen tempauksessa olisi aihetta kanteluun Julkisen sanan neuvostolle.

– Se olisi kuitenkin täysin hyödytöntä, sillä JSN on miehitetty saman ideologian kannattajilla, puheenjohtajanaan entinen Vihreän Langan päätoimittaja Elina Grundström.

– Kuvaavaa on, että Ylelle Valheenpaljastaja-blogia pitävä toimittaja, Suomen PEN-sananvapauspalkinnon 2019 saaja Johanna Vehkoo on Oulun käräjäoikeudessa syytettynä kunnianloukkauksesta. Aivan kuin säännöt olisivat luotu jotain muita kuin Yleä ja heidän punavihreätä ideologiaansa varten! Ronkainen paheksuu.

Johdon puututtava tiukasti puoleellisuuteen

Ronkaisen mielestä Ylen operatiivisen johdon tulisi puuttua tiukasti jokaiseen tapaukseen, jossa on epäily strategian mukaisen tasapuolisuuden puuttumisesta.

– Kuka on esimerkiksi vastuussa Yle Kioskin vaalibotista, jossa vihreä vaikuttaja Emmi Nuorgam ohjailee enemmän tai vähemmän hienovaraisesti vastauksia ”oikeaan” suuntaan?

– Ylen vastaavan päätoimittajan Jouko Jokisen kannattaisi laskea simalasinsa, lopettaa ufojen bongailu ja keskittyä johtamiseen, jotta Ylen toimintaan jäisi edes jotain uskottavuuden rahtusia, Ronkainen ehdottaa.

SUOMEN UUTISET