Vasemmisto on irtautunut todellisuudesta, kirjoittaa malmöläinen lääkäri ja kommunistisen puolueen jäsen Nils Littorin. Ulkoisesta todellisuudesta on tullut niin katkeraa, että vasemmistolaiset ovat päättäneet leikata sen kokonaan pois. Oman maailmankuvan vastaiset tosiasiat nähdään ”fasistisina uhkakuvina”, Littorin kirjoittaa Ruotsin kommunistisen puolueen Proletären-lehden kolumnissaan.

Esimerkkinä Nils Littorin käyttää vasemmiston asennetta maahanmuuttoon. Hän toteaa, että koko sodanjälkeisen ajan ammattiyhdistysliike kannatti maahanmuuton rajoittamista, jotta vältyttäisiin palkkojen halpuutukselta ja lähiöiden gettoutumiselta.

Jopa kaikkein vallankumouksellisimmat vasemmistolaiset tajusivat sen perustavanlaatuisen tosiseikan, että ruotsalainen kansankoti romahtaa, mikäli sinne otetaan enemmän tulijoita kuin mille on tarjota asunto ja työpaikka.

Kaikki maahantulijat eivät ole pakolaisia

Kuuluisat demaripoliitikot Olof Palme ja Ingvar Carlsson kirjoittivat eduskunta-aloitteessaan vuonna 1979, että maahanmuuton määrä on sovitettava yhteiskunnan resursseihin.

– Täysin markkinavoimien ohjaama maahanmuutto olisi haitaksi työntekijöille sekä Ruotsissa että lähtömaissa, demaripoliitikot kirjoittivat.

Jos joku sanoisi saman tänään, häntä syytettäisiin ”ruotsidemokraattien propagandan” levittämisestä, Littorin kirjoittaa. Hän kritisoi myös sitä, että kaikkia maahantulijoita kutsutaan ”pakolaisiksi”, vaikka vain 7 prosenttia vuosina 1980-2017 oleskeluluvan Ruotsissa saaneista 2,3 miljoonasta henkilöstä on YK:n määritelmän mukaisia kiintiöpakolaisia tai turvapaikkaan oikeutettuja.

– Minun vanhempieni sukupolvi taisteli Chilen poliittisten pakolaisten puolesta. Mutta nykypäivän vasemmisto ei tee eroa elintasosiirtolaisten, islamistien ja todellisten pakolaisten välillä. Kaikki otetaan vastaan sylit avoimina, Littorin kirjoittaa.

Vasemmisto hylännyt työväestön

Littorinin mielestä vasemmisto on menettänyt kosketuksensa työväenluokkaan. Työläisten etujen sijasta vasemmisto on siirtynyt ajamaan aivan muiden ryhmien, kuten maahanmuuttajien ja seksuaalivähemmistöjen etuja.

Littorin on aiemminkin kritisoinut poliitikkojen suhtautumista maahanmuuttoon ja sen mukanaan tuomaan rikollisuuteen. Sydsvenskan-lehden lukijakirjoituksessaan hän vaatii Malmön poliitikkoja, etenkin demareita, myöntämään, että myytti työläiskaupungin muuttumisesta ”monikulttuuriseksi osaamiskeskukseksi” on osoittautunut fiaskoksi. Vuonna 2018 lukuisista perättäisistä joukkoraiskauksista raivostunut Littorin järjesti kommunistien katupartioita Malmön katuturvallisuuden parantamiseksi.

SUOMEN UUTISET