Saksalaiset vasemmistoradikaalit matkustavat mielenosoituksiin varustautuneena teleskooppipampuilla ja pippurikaasulla. AfD:lle kokoustiloja vuokraavia ravintoloita ja hotelleja uhataan kostolla. Valmistelut kesällä pidettävän puoluekokouksen häiritsemiseksi on aloitettu.

Poliisi ratsasi viikko sitten Saksassa moottoritien levähdyspaikalla kaksi bussilastillista vasemmistoradikaaleja, jotka olivat matkalla Rostockiin oikeistoa ja AfD-puoluetta vastaan järjestettyyn mielenosoitukseen.

Poliisit löysivät heiltä muun muassa veitsiä, teleskooppipamppuja, kvartsihiekkakäsineitä, kasvot peittäviä naamioita, pippurikaasusumuttimia ja hammassuojia.

Paikalle saapui mielenosoittajien hälyttämänä myös vasemmistoradikaalien oma asianajaja sekä tukijoukkoihin kuulunut Mecklenburg-Vorpommernin osavaltion parlamentissa vihreisiin kuuluva maapäiväedustaja.

Syyttäjä tutkii tappokehotuksia

Vasemmistoradikaalit osallistuvat aktiivisesti AfD-puolueen vastaisiin mielenosoituksiin.

Tammikuussa vasemmistoradikaalit kantoivat Aachenissa AfD:n kieltoa vaatineessa kymmenien tuhansien ihmisten suurmielenosoituksessa julistetta, jossa vaadittiin AfD:n jäsenten ja kannattajien tappamista.

Tällä kertaa uhkauksessa mentiin niin pitkälle, että syyttäjä on aloittanut tutkinnan.

Saksalaiset vasemmistoradikaalit eivät kaihda mitään keinoja, kun kohteena ovat oikeistoradikaalit tai sellaisiksi oletetut. Omissa julistuksissaan he luokittelevat AfD:n vaaralliseksi natsipuolueeksi ja aikovat iskeä sen kimppuun kaikkialla.

”Musta blokki” ei kaihda keinoja

Vasemmistoradikaalien väkivaltaisena katutaisteluosastona toimii pelkoa herättävä ”musta blokki”.

Nimensä ryhmä on saanut siitä, että sen jäsenet esiintyvät yhtenäisenä yksikkönä, usein mustissa aurinkolaseissa, kasvot peitettyinä ja mustiin asuihin pukeutuneina.

Vasemmistoradikaalien aggressiivisuudesta saatiin näyttö vuosi sitten myös Budapestissä, jossa 12 saksalaista äärivasemmistolaista osallistui vasaroilla ja teleskooppipampuilla yhdeksän natseiksi luokittelemansa ihmisen pahoinpitelyyn.

Osa uhreista loukkaantui hengenvaarallisesti.

Kaksi unkarilaisten poliisien pidättämää saksalaista vasemmistoradikaalia on parhaillaan oikeudessa Budapestissä.

Viiden vuoden vankeustuomio

Muistakin Unkarin etsintäkuuluttamista saksalaisista vasemmistoradikaaleista osa on asianajajiensa mukaan halukkaita lopettamaan piileskelynsä, jos he saavat takuut siitä, että eivät joudu unkarilaiseen vankilaan.

Kahden Budapestin iskuun osallistuneen saksalaisen vasemmistoradikaalin epäillään kuuluneen erittäin väkivaltaiseen dresdeniläiseen äärivasemmistolaiseen poliittiseen rikollisjärjestöön.

Sen johtajana toiminut opiskelija Lina E. tuomittiin viime kesänä Dresdenissä ruumiinvammantuottamisista, nöyryyttämisestä, varkauksista ja asiakirjojen väärentämisestä viiden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen.

Syyttäjä oli vaatinut hänelle kahdeksaa vuotta.

Henki oli mennä väärän pipon takia

Äärivasemmistolaisten ryhmä oli pahoinpidellyt oikeuden pöytäkirjojen mukaan brutaalisti muun muassa Leipzigissa erään katutöitä tehneen miehen, koska hänen pipossaan oli ryhmän mielestä äärioikeistolaisuudesta todistava Thor Steinar -logo.

Eisenachissa Lina E:n ryhmä pahoinpiteli kahteen otteeseen erään oikeistolaisten kantapaikkana pitämänsä ravintolan omistajia ja asiakkaita sekä tuhosi ravintolan sisustusta ja asiakkaiden autoja.

Pahoinpitelyyn ja paikkojen rikkomiseen käytetyt työkalut ryhmä varasti rakennustarvikealan kaupasta.

Muut puolueet eivät tuominneet

Vasemmistoradikaaleihin kuuluva Antifa julkaisi viime kesänä Hessenin maapäivävaalien edellä internetissä AfD:n ehdokkaiden kotiosoitteet ja heidän autojensa rekisterinumerot.

Laitonta tekoaan Antifa perusteli tavoitteellaan ”tehdä AfD-ehdokkaiden elämästä helvettiä” sekä halullaan iskeä heidän ja heidän puolueensa kimppuun ”militanteilla keinoilla”.

Hessenissä AfD:n toimihenkilöiden asuintaloja oli sotkettu väreillä ja talojen ikkunoita rikottu monesti jo aikaisemmin. Muut puolueet eivät ole tuominneet tekoja.

Antifa neuvoo miten kokouksia häiritään

Saksalaiset vasemmistoradikaalit ovat julkaisseet oppaita AfD:n kokousten häiritsemiseksi.

Niissä neuvotaan, miten rikotaan nopeimmin kohteeksi otettujen rakennusten ikkunat, poltetaan osanottajien autot ja pystytetään kaduille piikkimatot sellaisilla tavoilla, että tekijöistä jää mahdollisimman vähän DNA-jälkiä ja muita todisteita.

Essenissä valmistaudutaan estämään ja häiritsemään jo nyt kesäkuussa pidettävää AfD:n puoluekokousta. Kaupunkiin odotetaan kokouspäivien ajaksi kymmeniä tuhansia vastamielenosoittajia. Ylipormestari on ilmoittanut, että hän ei toivo kokousta tervetulleeksi.

Hotelleja ja ravintoloita pelotellaan

Tulevana viikonloppuna Antifa kutsuu vasemmistoradikaaleja ”monimuotoiseen protestiin” Rottweiliin, jossa AfD:n Baden-Württembergin osasto kokoontuu puoluepäivilleen.

Vasemmistoradikaalit pelottelevat hotelleja, ravintoloita ja muita tilojen vuokraajia kostolla, jos he ottavat vastaan AfD:n varauksia tai eivät suostu perumaan tehtyjä varauksia.

Jos näin ei tehdä, niin ikkunat lyödään säpäleiksi ja asiakkaiden autojen renkaita puhkotaan, kuten on usein käynyt.

Ministeri vertasi vasemmistoradikaaleja natseihin

Ruhrin alueella vasemmistoradikaalit osallistuivat ”Fridays for Future”- ilmastoliikkeen ja radikaalien elokapinallisten rinnalla ruskohiilikaivannoista käytyihin taisteluihin. Vuorokausia jatkuneissa rajuissa yhteenotoissa loukkaantui useita poliiseja.

Saksalaista keskustelua kohautti, kun Nordrhein-Westafalenin osavaltion sisäministeri Herbert Reul (CDU) rikkoi historian varjoihin liittyvän tabun ja vertasi vasemmistoradikaalien väkivaltaista mustaa blokkia natsien SA-osastoon.

Pertti Rönkkö, Berliini