Menestystä elämässä voi hankkia ja esitellä monella tapaa. Laiton keino on tehdä rikoksia ja jättää velat maksamatta. Poliisi ja ulosottoviranomaiset yllättivät jengirikolliset Tukholmassa ottamalla velallisilta maksun saman tien – joko rahana tai tavaroina. Tulokset olivat lupaavia, kertoo Expressen.

Raphumppa raikaa Tukholman yössä, kun rikollisten ja liike-elämän nuori eliitti ottavat varusteistaan mittaa Stureplanin ja Södermalmin trendikkäissä anniskelupaikoissa.

Korona-aika ei menoa haittaa, ainoastaan jengiläisten väkivaltaisuus ja piittaamattomuus muiden viihtymisestä aiheuttaa ongelmia. Kunnes juhlat päättyvät kuin seinään:

Tukholman poliisi ja ulosottovirasto tekivät tammikuun lopulla iskun rikollisten suosimalle ravintola-alueelle Tukholman keskustassa. Tavoitteena oli tavoittaa henkilöt, joilla oli kertynyt enemmän ulosottokelpoista velkaa kuin halua maksaa sitä pois.

Takavarikoilla korvauksia rikosten uhreille

Liikennevalot sammutettiin hupikortteliin johtavilta kaduilta. Kaikki autot pysäytettiin ja poliisi tarkasti juhlaväen henkilötiedot. Poliisi kurvaili ulosottoviranomaisten kanssa myös itse ravintolakortteleissa ja pysäytti kaikki tiedostoissaan olevat, jengirikollisuuteen liittyvät ajoneuvot.

Jos tarkastukseen joutuneen henkilön tiedot osuivat rekistereissä yhteen ulosottoviranomaisten välittömästi saamakelpoisten velkojen kanssa, lasku pantiin heti maksuun.

Linja oli raakuudessaan hieman saman tyylinen kuin rikollisilla itsellään: trendikäs ja hintava lähtee välittömästi vaatijan matkaan. Eli virkavalta takavarikoi kaiken ulosottokelpoisen, joka velallisella on mukanaan.

– Isku oli menestyksekäs ja johti useisiin ulosmittauksiin. Takavarikoiduilla rahoilla ja tavaroilla voidaan maksaa korvauksia rikosten uhreille ja toimenpide on itsessäänkin selvä viesti luksustavaroitaan esitteleville velallisisille, sanoo ulosottoviraston osastopäällikkö Linda Ståhlberg.

Olet miltä näytät

Etelä-Ruotsista kotoisin oleva hämäräverkoston jäsen tutkittiin huumerikoksista ja Rolex-kellokaupoista peräisin olevan 393 000 kruunun ulosottovelan takia. Voudin mukaan lähtivät Louis Vuittonin vyö, kassillinen Bossin vaatteita, Nike Air -kengät ja 8 300 kruunua käteistä. Samassa paikassa tavatulta toiselta henkilöltä jäivät viranomaisten haaviin luotiliivit, Bossin nuttu ja Louis Vuittonin lompsa.

Rinkebystä lähtöisin oleva tunnettu jengirikollinen oli esitellyt somessa luksusliikkeestä hankkimaansa Louis Vuittonin vyölaukkua. Poliisin tiedustelu oli havainnut asian ja nyt ratsiassa pussukka lähti ulosoton matkaan. Huutokaupassa laukusta saanee 5 000 kruunua.

Suurin harmittava takaisku koitui entiselle, useasti tuomitulle artistille. Tämä oli liikkeellä 600 000 kruunun arvoisella Porsche Panameralla mutta jatkoi ratsian jälkeen matkaansa jalan.

Ratsiassa jäi kiinni 12 henkilöä. Takavarikoidun omaisuuden lopullinen määrä selviää vasta huutokaupan jälkeen. Poliisi aikoo jatkossakin tehdä vastaavia ratsioita taistelussaan järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

SUOMEN UUTISET